Tre tunga poäng i Uppsala - SSK fortsatt med i SHL-racet: "Vi gör en jättebra laginsats"
Publicerad: 2018-03-14
SSK kunde inför en stor och röststark supporterskara ta tre viktiga poäng i Gränbyhallen i Uppsala, Slutresultatet skrevs till 4-2 efter två mål av Stefan Johansson.

SSK kom till spel med samma lag som senast i segermatchen mot AIK förutom backen Henrik Malmström som saknades på grund av en underkroppsskada.

Många SSK-supportrar hade tagit sig till Gränbyhallen på onsdagskvällen och det gulblåa havet fick snart jubla för första gången. Efter bara fyra minuter tog SSK ledningen med 1-0 genom ett, inte allt för hårt, skott från Stefan Johansson som Arvid Ljung i Almtunakassen inte lyckades stoppa.

– Det är en riktig fladderpuck som går in. Jag tror han missar den med plocken. Jag blev förvånad när jag såg att den gick in, säger Stefan Johansson om målet.

SSk hade därefter ett vasst powerplay och var väldigt nära 2-0 när först Lindbäck fick chansen och sedan även Stefan Johansson hade ett farligt skott.

Men något mål blev det inte och i stället skulle Almtuna både kvittera och ta ledningen efter en riktig otursminut i mitten av perioden. Först Gjorde Masi Marjamäki 1-1 på en kontring och därefter lyckades Jonatan Leman snirkla in 2-1 till hemmalaget ur dålig vinkel bara 45 sekunder senare.

– Jag vet inte vad som händer. Jag tror någon av de studsar på skridsko eller benskydd och ställer George. Men vi hämtar oss bra och kommer ihop som lag, säger Johansson.

Andra perioden inleddes avvaktande med få riktigt klara chanser. Efter fem minuters spel fick dock SSK tryck i Almtunazonen och Jacob Spångberg fick skottläge och hittade luckan bakom en skymd Arvid Ljung i Almtunamålet. Kvitterat, 2-2 och bra drag på de tillresta SSK-fansen i Gränbyhallen.

Därefter blev det hafsigt spel med mycket avblåsningar under större delen av perioden. Men med två minuter kvar av perioden lade Bohman ut en puck ur egen zon som Ludwig Blomstrand snappade upp, tog sin in framför mål och tryckte in 3-2.

Därefter åkte Almtunas Lukas Sandström ut två minuter för en charging efter att ha hoppat in en tackling på Grossmann. I samma sekvens blev det gruff som slutade med att Marcus Bohman fick kliva av efter att ha fallit och slagit huvudet i isen.

Med ännu en back borta fick SSK slita i egen zon i tredje. Man försvarade sig dock tappert och kontrade farligt.

Med 17.16 spelat tog Almtuna timeout och tog ut målvakten. Men SSK spelade kämpade, slet och slutligen kunde Stefan Johansson skicka in pucken i öppen kasse och göra sitt andra mål för kvällen.

– Jag kom direkt från båset och såg pucken. Så det var nästan en straffspark, jag försökte bara skjuta så hårt jag kunde och kul att se att den gick in, säger Johansson som är nöjd med lagets insats.

– Vi gör en jättebra laginsats. Vi tappar Bohman på vägen men vi kommer ändå ihop som grupp och gör en bra prestation. Tre tunga poäng, säger Stefan Johansson som även berömde de många och högröstade tillresta SSK-fansen.

– Kul och se mycket SSK:are på läktaren också. Jag hörde något om fyra bussar. Skitkul att se och bra stöd därifrån så vi får tacka dem också, säger han.

Samtidigt som SSK tog tre nya poäng blev det förlängning mellan Oskarshamn och Björklöven och nu är SSK med i racet om kval till SHL. På fredag väntar hemmamatch i Templet när Björklöven kommer på besök. Vid seger kan SSK klättra om de i tabellen.

–Ja, serien lever och vi slår ur underläge. Vi gick in i den här serien med noll poäng och nu har vi sex poäng. Vi har allt att vinna egentligen och vi går in i varje match och vi vet att vi har bra chans mot alla lag. Vi har allt att vinna och ska fortsätta på det spåret, säger Johansson.

Boka biljett till SSK-Björklöven på fredag 19.00 online nu!

MATCHFAKTA:

Almtuna-SSK: 2-4 (2-1, 0-2, 0-1)

Målskyttar: 0-1 Stefan Johansson (Bengtsson, Weigel) 1-1 Masi Marjamäki (Lundin), 1-2 Jonatan Leman (Quist) 2-2 Jacob Spångberg (Carlsson) 2-3 Ludwig Blomstrand (Bohman), 2-4 Stefan Johansson

Skottstatistik: 23-29

Utvisningsminuter: 10-6

Publiksiffra: 1 622