Förlust efter sen kvittering
Publicerad: 2022-03-23
Johannes Jämsén fick kvällen till ära göra sitt första a-lagsmål och länge såg det ut som att vi skulle gå segrande ur kvällens match, men en sen kvittering ändrade på det.

Troja-Ljungby - Södertälje 3-2 (efter OT)

2-0 i matcher inför kvällens batalj, superläge att skaffa sig matchboll inför fredagen. Så löd förutsättningarna inför matchen i Ljungby Arena tidigare ikväll. Ändå var det hemmalaget som öppnade starkast och vi fick jobba hårt för att ta oss in i matchen men försvarsspelet var på plats och Nikita fortsatte spela likt matchen i måndags så inledningen förblir mållös. Skador och sjukdomar gjorde att fem spelare var indisponibla till matchen men det öppnade upp för juniorerna Johannes Jämsén och Alfred Hjälm som båda tog en plats i kvällens matchtrupp. Johannes Jämsén skulle bli först ut att späcka matchnollan genom att göra sitt första a-lagsmål i SSK-tröjan. Hyfsat bra läge att kliva fram och presentera sig. Mer än så bjuder inte den första perioden på utan Jämsén enda målskytt.

I mittenakten jobbar vi oss fortsatt mer och mer in i matchen och tar över spelet. Två som visat prov på fin kemi tidigare är Pasic och Sjöberg och det är just den duon som ligger bakom matchens andra mål som innebär 2-0 ledning. Vi kontrollerar perioden och kan gå till pausvila, med tvåmålsledning.

Den tredje perioden är det ett mer och mer desperat Troja vi får möta. Ett Troja som förstår vad det skulle innebära att hamna i ett 3-0 underläge i matchserien. VI drar på oss ett par utvisningar och ger Troja möjligheten att komma in i matchen. Men det ska dröja till matchens slutminut innan reduceringen kommer. 1-2 med 54 sekunder kvar. Nerv i matchen på ett helt annat sätt. 59:54 smäller det bakom Tolopilo igen, kvitterat. Från en stabil tvåmålsledning till likaläge och övertid.

Ny pausvila innan det har blivit dags för den fjärde perioden att dra i gång. Det är Troja som kommer ut hårdast och vi får ägna de fyra första minuterna åt att försvara oss innan vi får ut pucken ordentligt ur zon. Vi skapar ett par halvfarliga läge men efter 71 minuters spel är det Oscar Öhman som sätter segermålet för hemmalaget.

Reducerat till 1-2 i matchserien. Nästa match spelas även den i Ljungby, nu på fredag 19:00.

Södertälje Sportklubb