SSK-TV: SSK nollade Västervik och tog tredje raka – kolla in eftersnack och intervjuer i Studio SSK:s livesändning här: "Det är Sahlin som tar tre poäng åt SSK i dag"
Publicerad: 2018-10-17
Alexander Sahlin fick hålla nollan och firma Nicolai Meyer och Sebastian Dyk såg till att SSK tog tredje raka segern när Västervik besegrades med klara 3-0 på onsdagskvällen.

HOCKEYFEST! AW i Scaniarinken och spännanden hockey. Säkra biljett till SSK-Vita Hästen fredag 26/10 redan nu - bokabiljett online!

Kolla in eftersnack och intervjuer i Studio SSK här!

SSK tog kommandot direkt och ägde spelat första halvan av första perioden och fick med sig hela tre powerplay i inledningen. Trots bra spel och många lägen lyckades SSK inte få in något ledningsmål på dessa numerära överlägen.

I stället fick Västervik chansen i tre mot fem när både Lindbäck och Spångberg drog på sig utvisningar. Men SSK-spelarna kämpade föredömligt, täckte skott och Sahlin i SSK-kassen höll tätt. Trots flera numerära överlägen var mäktade lagen bara med sju respektive sex skott på mål var och första perioden slutade mållös.

Meyer öppnade målskyttet

SSK fick inleda andra perioden med nytt powerplay efter att Marcus Bohman tacklats oschysst av Västerviksspelare som visades ut för boarding. Man kunde dock inte utnyttja det överläget heller. När Västerviks Trevor Mignoia lite senare åkte ut för en slashing kunde dock slutligen SSK spräcka målnollan och ta ledningen i powerplay. Nicolai Meyer letade och letade rätt läge och när han slutligen hittade luckan satt 1-0 bakom Emil Kruse i Västerviks-kassen.

Superduon repriserade drömmålet

SSK fortsatte trumma på och hade bud på flera mål, men i slutminuterna av den andra perioden tog Västervik över då man först fick rejält tryck i powerplay och sedan fortsatte ligga på. Då klev Alexander Sahlin fram med flera fina räddningar och såg till att SSK kunde gå till pausvila i ledning.

I tredje perioden utökade SSK ledningen till 2-0 efter tre minuter. Meyer och Dyk kom fria och bjöd en nöjd hemmapublik på en repris av målet mot Almtuna för ett par veckor sedan när man passade fram och tillbaka och sedan Dyk kunde lägga in pucken i öppen kasse.

SSK hade även bud på flera mål direkt efter. Tredje målet skulle dock dröja till slutminuterna då tredjelänken i förstakedjan Christopher Liljewall satte spikan i kistan i öppen kasse, generöst framspelad av Måns Lindbäck. Nu väntar två bortamatcher på schemat, närmast Västerås på fredag.

Nästa hemmamatch dröjer till nästa fredag. Då storsatsar vi och kör #FyllTemplet. Håll utkik för kampanjer och dra med alla du känner!

HOCKEYFEST - #FyllTemplet! AW i Scaniarinken och spännanden hockey. Säkra biljett till SSK-Vita Hästen fredag 26/10 redan nu - bokabiljett online!

MATCHFAKTA: SSK-Västervik

Slutresultat: 3-0 (0-0, 1-0,2-0 )

Målskyttar: 1-0 Nicolai Meyer (Carlsson, Fagerudd), 2-0 Sebastian Dyk (Meyer), 3-0 Christopher Liljewall (Lindbäck)

Skottstatistik: 28-23

Utvisningsminuter: 6-10

Publiksiffra: 2 516

50/50-vinnare: 76 361 Vinstsumma: 6 900 kr