Förlust i försäsongspremiären i Åkers – men seniordebut för Hugo Gustafsson: "Något man drömt om, särskilt för mig som har SSK som moderklubb"
Publicerad: 2018-08-10
Det var en förväntansfull islada i Åkers med många SSK-fans på plats. Premiären slutade dock med förlust och noll mål framåt för SSK. 18-årige Hugo Gustafsson som fick göra seniordebut var trots förlusten mer än nöjd med kvällen.

SSK-TV: Kolla in sammandraget från försäsongspremiären mot Vita Hästen här!

Många förväntansfulla supportrar hade tagit sig till Åkers på fredagskvällen för att få se SSK upplaga 2018/2019. SSK kom dock till spel utan Stefan Johansson, Christopher Liljewall, Sebastian Dyk, Sebastian Bengtsson och Mikael Ahlén.

Det gav juniorerna Hugo Gustafsson och Filip Jakobsson chansen från start. I mål gjorde långtidsskadade Alexander Sahlin comeback. Och han fick briljera direkt efter att Hästenduon Eriksson och Samuelsson kombinerat sig fram till ett läge. Sahlin stoppade, blockerade och mottog publikens jubel.

Efter åtta minuter fick han dock kapitulera när Christopher Fish fick fritt läge efter ett felbyte i SSK.

Minuten senare var nye dansken Nicolai Meyer när att kvittera sedan Hellgren i Hästenmålet gjort en tavla och tappat en glidande puck. Meyer blev dock hakad och SSK fick numerärt överläge. Detta blev dock fruktlöst.

Några minuter senare var Lucas Carlsson framme men skottet gick strax utanför Hellgrens vänstra stolpe. SSK skulle få ännu ett powerplay innan perioden var slut när Victor Andersson kämpade, slet och fick Jesper Samuelsson ur balans så att han drog på sig en interference.

Andra perioden inleddes med boxplay i en minut, som blev tre när Marcus Bohman åkte ut för interference. Laget dödade dock Hästens powerplay och lyfte upp spelet och skapade flera kvitteringschanser i början av andra. Bland annat fick Henrik Malmström ett bra läge och även nye finske backen Marcus Fagerudd testade skott från blå flera gånger.

Men någon kvittering kom inte. I stället stack Hästen upp och gjorde 2-0 genom Marcus Eriksson efter 10.47.

Utvisningarna fortsatte sedan dugga tätt och resten av perioden bjöd på hafsigt spel men inga fler mål.

– Det blev lite sönderryckt med alla utvisningar och det märks ju att vi inte har tränat på den spelformen. Men annars var det väl som en första match ska vara. Skönt att åka av sig och komma in i grejerna, säger Sebastian Höglund.

I tredje fick Ludwig Blomstrand ett bra läge efter bara några sekunder men Hellgren klarade. Strax därpå fick man även chansen i powerplay men även detta blev fruktlöst.

SSK fortsatte jaga och vaskade fram flera målchanser. Bland annat var unge Hugo Gustafsson framme och var nära att slå in en retur på ett skott från Marcus Oskarsson.

– Jag tycker det kändes ganska bra, jag hängde med bra i tempot. Men pucken ville inte in, bara hem att nöta, sade unge debutanten Hugo Gustafsson efter matchen.

SSK-TV: 18-årige Hugo Gustafsson om att debutera i a-laget - "Något man drömt om, särskilt för mig som har SSK som moderklubb"

För några SSK-mål skulle det inte bli denna kväll.

Med fem minuter kvar fick SSK ännu ett powerplay, och då visade man upp ett riktigt bra spel. Pucken ville dock inte in men Lundberg använde momentumet och tog ut Sahlin och satsade på spel fem mot fyra. Det renderade dock i 0-3 i öppen kasse och försäsongspremiären slutade med förlust.

Förutom juniordebutanterna fanns det ännu en spelsugen forward på isen på fredagskvällen. Sebastian Höglund som nästan fick hela förra säsongen spolierad av skador var tillbaka och visade upp en aktivitet i spelet och bjöd på några läckra dribblingar i slutperioden. – Ja, jag tog fram en variant där på slutet. Det var kul att vara tillbaka, även om inte formen riktigt är där än, säger Höglund.

SSK-TV: Sebastian Höglund om comebacken och den goda känslan inför säsongen - "Riktigt kul att vara tillbaka"

MATCHFAKTA: SSK-Vita Hästen: (0-1, 0-1, 0-1)

Målskyttar: 0-1 Christopher Fish, 0-2 Marcus Eriksson (Krekula), 0-3 Arvid Degerstedt

Skottstatistik: 35-29

Utvisningsminuter: 12-18 Publiksiffra: 403