Storseger i hemmapremiären för damerna!
Publicerad: 2022-10-11
Efter att ha vunnit klart borta mot SDE i premiären väntade Tullinge på hemmaplan för damlaget, som saknade flera spelare. Det blev ändå en övertygande seger på hemmaplan för damerna, som fått en smakstart i DamEttan östra.

Period 1: 4-0 SSK öste på direkt från start och skapade mängder med målchanser och hade även ett skott i ramen under matchinledningen. Drygt fem minuter in fick Hanna Jensen i Tullinge kapitulera när Julija Blazinsek tryckte in 1-0 från skottsektorn efter en passning från Barbora Patockova. Sex och en halv minut in i matchen fick SSK ett powerplay och utökade ledningen efter ett massivt tryck. Julija Blazinsek pricksköt in 2-0 från den vänstra tekningscirkeln. Hemmalaget pressade fortsatt på och skapade mängder med lägen, bland annat räddade Hanna Jensen ett friläge av Pia Pren. 3-0 kom ungefär 15 minuter in efter ett fint klapp-klapp-spel när Patockova satte upp Blazinsek i ett riktigt bra läge och slovenen stänkte upp pucken i nättaket med ett distinkt avslut och fullbordade sitt hattrick. 4-0 kom med en och en halv minut kvar av första när Julija Blazinsek återigen var framme och satte dit en retur. Med 54 sekunder kvar åkte Julia Skret i SSK ut två minuter för hakning.

Period 2: 7-0 5-0 kom i numerärt underläge, 36 sekunder in, när Adela Juzkova stod för en soloraid och tryckte in pucken med ett backhandskott. SSK fick en ny chans i numerärt överläge drygt fyra minuter in och det dröjde bara åtta sekunder innan Pia Pren lirkade in 6-0 bakom mål. Dominansen fortsatte och dryga minuten senare blev Patockova målskytt när hon satte dit 7-0. Ett femte mål kom för Blazinsek med åtta minuter kvar av perioden när hon fick in pucken retfullt längs med isen. Bara en och en halv minut senare hittade Beatrice Hjälm sin kedjekamrat Hunter Mosher i slottet som då kunde utökade ledningen till 9-0. Det skulle även bli tvåsiffrigt. Med fem minuter kvar av perioden spelade SSK i numerärt underläge och Esther De Jong satte 10-0 i öppet mål efter att pucken lite turligt studsade till henne efter att ett avslut hade gått i block. De Jong satte även dit 11-0 kyligt på en tekningsvariant efter passning från Mindy Lindholm och en tekningsvinst av Sunna Bjorgvinsdottir. SSK drog på sig sin andra utvisning med 15 sekunder kvar av perioden.

Period 3: 3-0 SSK klarade av spelet i numerärt underläge utan bekymmer. Det slogs av på takten i den tredje perioden och matchen spelades mest av. Det blev tre mål dock. Två hyfsat lika mål där man tryckte dit returer runt målgården. Först fullbordade Esther De Jong sitt hattrick med sju och en halv minut kvar. Sedan gjorde Patockova 13-0 med mindre än sex minuter kvar. Gästerna tog då timeout men det stoppade inte blödningen. Även Patockova skulle göra hattrick när hon snyggt bröt sig in framför mål med tre minuter kvar av matchen. Slutresultatet blev 14-0.

Nästa match för damlaget är den 16 oktober borta mot Haninge.

**Mål: **1-0, 05:20, Julija Blazinsek (Barbora Patockova). 2-0. 8:04, Julija Blazinsek (Laura Leitner). 3-0, 14:50, Julija Blazinsek (Barbora Patockova). 4-0, 18:35, Julija Blazinsek (Kajsa Wallin). 5-0, 20:36, Adela Juzkova. 6-0, 24:44, Pia Pren (Hunter Mosher, Adela Juzkova). 7-0, 26:05, Barbora Patockova (Julia Blazinsek). 8-0, 31:51, Julia Blazinsek (Barbora Patockova). 9-0, 33:21, Hunter Mosher (Beatrice Hjälm). 10-0, 35:19, Esther De Jong (Julija Blazinsek, Mindy Lindholm). 11-0, 37:47, Esther De Jong (Mindy Lindholm, Sunna Bjorgvinsdottir). 12-0, 52:24, Esther De Jong (Laura Leitner, Julija Blazinsek). 13-0, 54:07, Barbora Patockova (Laura Leitner). 14-0, 57:07, Barbora Patockova.

Skott: 84-8 (27-3, 32-3, 25-2).

Utvisningsminuter: 4-15

Publik: 89 åskådare