SSK Dam ångar på!
Publicerad: 2019-12-08
Damlaget har haft en stark höst, den här veckan var inget undantag utan det inkasserades två nya segrar!

Tullinge – SSK

Damlaget kom till start med 19 utespelare och Klara i mål. Tullinge borta är en ganska svårspelad match då de ofta backar hem och parkerar bussen framför duktiga Lena Wanhainen i mål. Det tar dock bara 22 sekunder innan första pucken trillar in. Combackande Daniella är det som är sist på pucken i en tilltrasslad situation (även om Mirey tillslut får målet officiellt).

Första perioden blir ganska statisk. Skott mott ett uppställt försvar, men dock inga fler mål. Den andra perioden är ganska lik den första, pucken går lite snabbare från blad till blad men det är inte mycket till skönspel där ute på isen. Silvia håller i sin målform och trycker in 2 puckar.

Tredje perioden blir en transportsträcka. Tullinge verkar nöjda med att hålla ned siffrorna och SSK har svårt att hitta den extra glöd som behövs. Matchen slutar 3-0 med en skottstatistik på hela(!) 59-15. Man rullar på alla 19 spelare hela matchen, håller nollan och tar tre poäng.

SSK – Haninge

Toppmöte och en mycket bra insats av hemmalaget. Båda lagen spelar med ett högt tempo och det är stundtals hårda närkamper och fysiskt spel ute på isen. Det är lagkapten Mirey Saado visar vägen när hon spräcker nollan och trycker in 1–0 i första perioden.

I andra perioden reder hemmalaget ut ett 3–5 läge och ett 4–5 innan Patricia kan trycka in ett skott från slottet. När SSK sedan får powerplay så är det Ella som trycker in 3–0 snyggt framspelad av Pandora och Leyre.

I sista perioden gör Silvia sitt 18 och 19 mål för säsongen. Klara i målet är som vanligt fantastisk och tar samtliga 29 skott. Segern känns till slut kassaskåpssäker. Lite smolk i bägaren är att Bim får ett snedskär och bråkar in i sargen med en befarad nyckelbenskada. Vi håller en extra tumme för snabbt tillfrisknande.

Nästa helg väntar matcher mot både AIK och SDE!