En poäng i Oskarshamn efter dramatiskt straffavgörande
Publicerad: 2017-12-05

SSK ledde i slutminuterna och såg ut att kunna bärga sjunde raka bortasegern. Men IK Oskarshamn kvitterade i slutminuterna och tog även hem extrapoängen via straffavgörande.

NYHET! Nu är halvårskortet här - säkra din plats resten av säsongen!

Matchen inleddes något avvaktande med få klara målchanser första minuterna.

I sjunde minuten fick dock Fredric Weigel ett bra läge till höger om Oskarshamnskassen och droppade smart bakåt mot Bengtsson – som dock drogs ner av en Oskarshamnsback och SSK fick chansen att använda sitt vassa powerplay. Och då tog det bara 16 sekunder innan Stefan Gråhns kunde slå in 0-1 på en retur efter skott från Jonas Liwing på blå.

Därefter tvingades SSK reda ut ett boxplay sedan Jonas Liwing hakat en Oskarshamnspelare som var näst intill fri med Sörensen. När man var fulltaligt etablerade man i stället spel i Oskarshamns zon och efter fint spel av bland annat Victor Andersson och Jacob Spångberg kunde Stefan Johansson göra 2-0 till SSK med ett rungande direktskott.

Bara ett par minuter senare kom dock reduceringen från Oskarshamn genom Kalle Miketinac efter 14.29. Oskarshamn fortsatte därefter ligga på och SSK var inte riktigt rejäla i försvarsspelet. Då gick det också som det brukar. Olhaver jobbade fram pucken till Arsi Piispanen som från nära håll kunde skjuta in kvitteringen.

Mål av veteranbacken

I andra perioden fick SSK inledda i powerplay. Oskarshamn såg ut att reda ut situationen och skulle just rensa iväg pucken – men flippen fastnade på Fredric Weigel som levererade över pucken till en helt friställd Jonas Liwing framför mål. Veteranen gjorde inga misstag och kunde enkelt stöta in 3-2 till SSK.

SSK gjorde därefter en bra period och hade bud på flera mål. Bland annat hade Henrik Nyberg två frilägen men Ragnewall i IKO-kassen räddade första skottet med plocken och när Nyberg i andra läget fick igenom dragningen och pucken gled långsamt mot mållinjen kunde en IKO-back rensa undan i sista sekunden.

I stället skull Oskarshamn kvittera igen. Med drygt två minuter kvar av perioden slarvade SSK lite på egen blålinje och pucken hamnade med en hel tur hos Ludvig Elvenes som kunde trycka in 3-3 bakom en övergiven Sörensen.

Bengtsson gav SSK ledningen

I tredje perioden fick Bengtsson ett jätteläge att ge SSK ledningen när han skrinnade sig fri – men backhand-avslutet gick över. Han fick dock chans till revansch sex minuter senare när Bengtsson åkte sig fri på exakt samma sätt, lade över pucken på backhanden igen och satte den mellan benen. Bengtssons sjunde mål för säsongen.

SSK redde därefter ut två boxplay i rad och såg ut att kunna bärga tre poäng. Men med 2.31 kvar att spela lyckades Oskarshamn kvittera och matchen gick till förlängning. Den blev också mållös och matchen fick avgöras på straffar. Efter två skiljeomgångar drog IKO det längsta strået och fick med sig extrapoängen efter avgörande straffmål av Olle Lycksell.

På fredag väntar ny hemmamatch i Scaniarinken när IK Pantern kommer på besök.

Säkra biljett till SSK-IK Pantern fredag 8/12 redan nu - boka här!

MATCHFAKTA:

SSK-Almtuna:  5-4 (2-2,1-1,1-1,1-0)

Målskyttar: 0-1 Stefan Gråhns (Heinerö, Liwing) 0-2 Stefan Johansson (Spångberg, Andersson) 1-2 Kalle Miketinac (Lycksell, Johansson) 2-2 Arsi Piispanen (Olhaver) 2-3 Jonas Liwing (Weigel) 3-3 Ludvig Elvenes (Björk, Miketinac) 3-4 Christopher Bengtsson (Weigel) 4-4 Gustav Olhaver (Piispanen, Löfstedt) 5-4Olle Lycksell (avgörande straff)

Skottstatistik: 39-21

Utvisningar: 4-10

AW I TEMPLET!

Fredagsmatch betyder AW i Rinkside med tacobuffe (119 kr inkl dryck) och trubadur. OBS! Går ej att boka bord. Endast drop in från 17.30.

SE ÄVEN: Insamlingsmatchen - stötta SSK och gör en insats för Södertälje

SE ÄVEN: SSK:s ungdomssatsning fortsätter - "Målet är så många ungdomar som möjligt fortsätter lira"

SE ÄVEN: SSK storsatsar på ungdomsverksamheten - "Alla upp till 16 ska erbjudas plats"

SE ÄVEN: Här får Södertäljes skolbarn spela hockey med SSK-stjärnorna - "Det viktigaste är att man har roligt"

SE ÄVEN: Här är SSK:s riktlinjer för ungdomsverksamheten

Missa inga nyheter - ladda ner SSK:s officiella app!

• Ladda ner SSK-appen till din Iphone här.