Nedsläpp: SSK tar sig an Troja borta – och ny junior får chansen

29 december 2017 11:59

Bortamatch mot Troja/Ljungby väntar för SSK på fredagskvällen. Och då är det dags att stifta bekantskap med ännu en junior från det talangfulla J20-laget.

– Det känns otroligt kul. Jag har verkligen väntat på att få en chans, säger den offensive backen Lucas Byhlin som åker med ner till Ljungby.


Efter en straffseger mot Tingsryd och en derbyförlust på hemmaplan är det dags för bortamatch för SSK igen. Laget beger sig på fredagen till Ljungby i södra Småland för match mot Troja. Ett Troja som i onsdags besegrade Björklöven med 3-0 på hemmaplan men som föll borta mot Leksand i sista omgången före jul.

Troja ligger på 13:e och näst sista plats i tabellen men med bara tre poäng upp till SSK på tionde platsen.

– Det vi vill trycka på inför matchen är alla alltid och det hårda jobbet. Sedan fortsätter vi processen med att få igång målskyttet också. Det är det som gäller för att vinna täta matcher, säger Ulf Lundberg.

Markus Persson är fortsatt sjuk och missar matchen och dessutom står det nu klart att Henrik Nyberg kommer lånas ut till Huddinge. Victor Andersson som fick sy efter att ha fått en skridskoskena på underarmen i samband med AIK-matchen är osäker om han kommer till spel. Stefan Johansson fick en känning under AIK-matchen och tränade inte på torsdagen och kommer inte heller till spel mot Troja.

I stället får vi stifta bekantskap med ännu en ny J20-spelare från de egna lagen. Sethsson, Malmström, Lindén, Skärström och Evertsson har redan gjort det. Nu är det Lucas Byhlins tur att debutera i a-laget, en spelskicklig back med stora offensiva kvalitéer.

– Det känns otroligt kul. Jag har verkligen väntat på att få en chans så jag ser väldigt mycket fram emot det, säger 19-åringen till SSK-TV.

Kolla in SSK-TV:s rykande färska intervju med Lucas Byhlin inför avresan mot Ljungby här!

Lucas Byhlin kom till SSK J20 i höstas från Leksand där han förra säsongen gjorde hela 38 poäng på 45 matcher från sin backplats.

– Jag vill ju helst bidra med spelet offensivt, men jag vill också kunna spela stabilt defensivt så alla kan känna sig trygga när jag är inne, säger Byhlin.

NEDSLÄPP:

VAD: Troja/Ljungby-SSK, omgång 30, Hockeyallsvenskan 2017/2018

VAR: Ljungby arena, Ljungby

NÄR: Fredag 29/12 19.00

HÅLL KOLL PÅ: Thomas Valkvae Olsen. Mot AIK i onsdags kom norrmannens 13:e mål för säsongen och han visar gång på gång upp sina vassa sniperegenskaper.

Fler artiklar:

SE ÄVEN: Henrik Nyberg lånas ut till Huddinge

SSK-TV: From ser framåt och hyllar publiken - "Riktigt bra tryck"

SE ÄVEN: Tung förlust i derbyt inför storpublik i Scaniarinken

KRÖNIKA: Upp med halsduken - dags för hockeyfest!

SE ÄVEN: SSK:s ungdomssatsning fortsätter - "Målet är så många ungdomar som möjligt fortsätter lira"

Missa inga nyheter - ladda ner SSK:s officiella app!

  • Ladda ner SSK-appen till din Iphone här.
  • Ladda ner SSK-appen till din androidtelefon här

Häng med i SSK-snacket - följ SSK på sociala medier!

Säkra din biljett till SSK-Timrå 3/1 redan nu - boka online här!