Tung förlust mot Almtuna - men slutspelshoppet lever: "Vi ska vinna nästa match!"
Publicerad: 2018-03-04
Det började som en hockeyfest med storpublik och mäktigt TIFO: Men på isen gick det mesta snett och SSK föll till slut mot Almtuna med hela 8-2.

SSK kom till spel med samma lag som senast förutom att George Sörensen började i mål i stället för Henrik Lundberg som stod i Västervik i fredags.

Matchen inleddes med härlig stämning på läktaren med en taggad hemmapublik. På isen inleddes det hela med en dubbelutvisning på SSK:S Ludwig Blomstrand och Almtunas Lucas Sandström innan pucken ens hade släppts. Och dessa två hann bara komma ut så var det dags för Gråhns och Milton och åka och sätta sig efter ett gruff. I det spelet fick Andersson och Heinerö bra snurr i anfallszon och hade flera lägen men utan att få in pucken. Även Bengtsson och Malmström fick bra lägen men istället var det Almtuna som skulle ta ledningen.

Efter 9.40 stack Almtuna upp i ett anfall och Lucas Sandström lyckades krångla in pucken bakom Sörensen via köksvägen. SSK fortsatte därefter ha det mesta av spelet, skapade en del halvchanser. Men istället för kvittering kom 0-2 till Almtuna genom Albin Carlsson med en minut kvar. Surt slut på perioden.

– Det kännsändå som att vi gör en ganska bra förstaperiod, men de lyckas göra mål och vi hamnar i uppförsbacke, säger Stefan gråhns.

Och inte startade andra bättre. Stefan Johansson fick inte kontroll på pucken vid egen blå och Victor Rollin Carlsson kom fri med Sörensen och kunde göra 3-0 efter bara 27 sekunder.

SSK repade dock mod och tog tag i taktpinnen igen och i mitten av perioden kunde SSK reducera när Måns Lindbäck slog in en retur. Laget drog dock på sig ett lagstraff för sex man på plan några minuter senare och då gjorde Almtuna 4-1 i powerplay.

– Jag vet inte vad som händer sedan. Vi får in en puck och ska jaga vidare men då släpper vi in ett till ganska snabbt. Det känns som vi får jobba i uppförsbacke hela matchen och det är sjukt frustrerande, säger Gråhns.

SSK försökte men fick inte till skärpan och spetsen i anfallsspelet. I tredje perioden fick sedan Almtuna ett straffslag efter 11 minuter och då gjorde Erik Santesson inga misstag och matchen var över för SSK:s del. Slutresultatet skrevs till slut till hela 8-3.

– Det är en fantastisk inramning. Det sjungs och det är banderoller och det är så jäkla mäktigt. Det är bara surt att vi inte kan bjuda tillbaka med tre pinnar. Det är jäkligt tungt.

Timrå besegrade dock Modo och Vita Hästentappade poäng mot AIK. Därmed har SSK fortfarande chansen på den åttonde och sista slutspelsplatsen, även om laget måste förlita sig på att att andra resultat också går rätt.

– Vi ska vinna nästa match. Så är det bara! säger Gråhns.

Kolla in SSK-TV:s intervju med Stefan Gråhns här!

**MATCHFAKTA: **

SSK-Almtuna: 2-8 (0-2, 1-2, 1-4)

Målskyttar: 0-1 Lucas Sandström (Carlson), 0-2 Albin Carlson (Ljunggren, Leman) 0-3 Victor Rollin-Carlsson, 1-3 Måns Lindbäck (Flodqvist, Johansson) 1-4 Oscar Milton (Quist, Ljunggren), 1-5 Erik Santesson, 1-6 Jonatan Leman (Carlson) 2-6 (Christopher Bengtsson (Malmström, Carlsson), 2-7 Jakob Svensson (Pentler, Rotbakken), 2-8 Viktor Herzberg (Sandström, Rollin-Carlsson)

Skottstatistik: 30-36

Utvisningsminuter: 42-16

Publiksiffra: 4 822

50/50: NR: 15 996 VINSTSUMMA: 36 325