Spelledig vecka innan dubbla matcher i Scaniarinken
Publicerad: 2022-11-07
Förra veckan bjöd på full pott. Västerås, AIK och Östersund besegrades och nio poäng rikare seglar vi upp på en fjärdeplats i den allsvenska tabellen. Nu väntar en vecka med träning och återhämtning innan vi tar oss an dubbla matcher på hemmais igen.

Fem raka segrar!

Den fina trenden började redan mot Djurgården hemma, efter en plattmatch borta mot Vita Hästen där vi hade ett rejält tjurigt gäng som återvände till Scaniarinken med noll poäng. Den tjurigheten tog man med sig in mot Djurgården i en match där man styrde spelet från start till mål även om det blev aningens spännande i slutskedet av matchen.

Bara timmar efter full pott mot Djurgården stod bussen färdigpackad på parkeringen redo att rulla mot Karlskoga. Där var det hemmalaget som kom ut starkast och stundtals i den första perioden såg det nästan ut som att vi satt kvar på bussen. Nya tag i andra där vi vänder 1-0 till 1-3. Matchen slutade till sist 2-3 men tack vare en otrolig karaktär fick vi med oss tre pinnar.

Dagarna gick och det blev onsdag och Västerås på hemmaplan stod på menyn. Ett satsande Västerås som vi brukar spela tighta jämna matcher mot. Skillnaden jämfört med matchen mot BIK var att vi nu helt plötsligt gav full gas från start. 1-0 efter 2-0 efter andra, där vi till och med med lite medstuds hade kunnat haft större siffror. 2-0 inför tredje slutade i hela 5-0 inför hemmapubliken. Är det en formkurva som i rask takt är på väg uppåt?

Fredag och redan på morgonkvisten är det över 4000 sålda biljetter till kvällens match mot AIK. 4000 som ska hinna med att bli 4500 när pucken släpps mot ärkerivalen AIK. Drömstart på matchen, Engstrand, Pasic och Engsund ska alla hinna med att göra mål innan första perioden är färdigspelad. Det fullkomligt kokar i Scaniarinken. Matchen slutar 3-2 och vi får med oss veckans andra trepoängare från en fantastisk kväll i Scaniarinken. Helt plötsligt har vi fyra raka trepoängare och sju raka segrar på hemmaplan.

Lördag och bussen rullar mot Jämtland och Östersund. En bussresa och en natt på hotell senare är laget redo för match mot den HockeyAllsvenska nykomlingen. Bergvik får den stora äran att starta mellan stolparna och vilken start han får på matchen. Hemmalaget skapar lägen men Bergvik känns trygg och tät. När det hängde ett Östersundsmål i luften i början på andra kliven han fram, Linus Videll. Han behöver inte mycket utrymme den mannen men det spelsinne han besitter. Vi går snabbt från 0-0 till 0-2. Trots press från hemmalaget håller vi undan och krigar oss till tre poäng. Den femte i ordningen och bussresan hem till Södertälje blev helt plötsligt lite lättare.

Nu väntar landslagsuppehåll och en välbehövlig vecka utan matcher innan det är dags för både Almtuna och Björklöven att besöka Scaniarinken. Vi såg från förra veckans matcher att vi blir otroligt jobbiga när vi fyller hallen med SSK:are. Så gör oss sällskap i Scaniarinken nästa vecka när vi går för sjätte och sjunde(?) raka segern. Framåt, uppåt!

Biljetter till matcherna hittar du här.

Södertälje Sportklubb