Stark upphämtning gav en poäng
Publicerad: 2022-03-02
Även den här veckan vankades det matcher mot ett och samma lag med start ikväll borta mot Kristianstad.

Kristianstad - Södertälje 3-2 (efter OT)

Förra veckans motstånd Vita Hästen har bytts ut mot skåningarna Kristianstad med start ikväll på bortais för att sedan mötas på hemmaplan på fredag (hockeymanifestation och gratis inträde, boka dina biljetter här). Laget bussade ner redan under gårdagen för att kunna förbereda sig så bra som möjligt i sluttampen av säsongen. Träningen i Scaniarinken igår skvallrade om att det var ett taggat gäng som skulle ta sig ner till Kristianstad. Taggat var det också och det skapas chanser omgående. SSK är det direkt det spelförande laget i matchen men i Kristianstad-målet hittade vi också Frederik Dichow som under långa stunder i afton agerade mänsklig vägg och pga det kan också hemmalaget effektivt hålla undan och istället få med sig 1-0. Underläge med ett mål inför andra.

Den andra perioden startar även den aggressivt och Dichow i målet storspelar. Albert Sjöberg har dubbla chanser i mittenakten men han står på huvudet och håller hemmalaget i ledning. Det är inte helt välförtjänt, sett till matchbilden, när hemmalaget utökar i powerplay efter att vi återigen tagit en tvåa pga för många spelare på isen. Mot slutet av perioden drar en KIK-spelare på sig en 5 minuters utvisning vilket gör att vi kan inleda den tredje med drygt fyra minuters powerplay.

Dessvärre har vi haft svårt i den spelformen och inte heller under dessa fem får vi in någon puck. Period nummer tre fortsätter och 13:37 in i perioden är det kapten Hjelm som dunkar in reduceringspucken med passningar från Alba och Dahlström. Viktigt och helt plötsligt höjdes tempot markant där ute. Minuten senare är det dags för ett nytt powerplay och där är det Nikola Pasic som för göra mål för andra matchen i följd, kvitterat! Vilken vändning och vi håller undan tills dess att perioden är färdigspelad.

I övertidsperioden kan hemmalaget avgöra och får därmed med sig extrapoängen men vi tar med oss en stark upphämtning och kräver revansch på fredag.