Noll poäng i Timrå – SSK föll mot serieledarna: "Blir ett race in i sista matchen"
Publicerad: 2018-02-17
Det var en tuff uppgift på förhand – och trots en gedigen bortainsats av SSK och en bra slutforceringen föll SSK till slut med 2-0 i bortamatchen mot serieledarna Timrå.

Boka biljett till SSK-Modo på måndag online redan nu!

SSK kom till spel med tre spelare från J20. Backarna Daniel Ohlson och Lucas Byhlin samt centern Sebastian Frantz, som liksom i segermatchen mot Troja tidigare i veckan fick gå in i fjärdekedjan med Måns Lindbäck och Thom Flodqvist.

Matchen inleddes i ganska högt tempo men samtidigt kontrollerat spel från båda lagen som inte bjöd varandra på några särskilt vassa målchanser. Sörensen var den målvakt som fick jobba mest och bland annat fick han göra en svettig plock när Jonathan Dahlén fick läge mitt i slottet.

SSK:s vassaste chans var när Blomstrand kom i tre mot ett med Åslin och Gråhns men sista passningen gick inte till rätt adress. I slutminuten av perioden trodde många att Timrå skulle ta ledningen när Johan Persson fick ett läge efter ett sidledspass, men pucken gick dock ribba ut och perioden förblev mållös.

Gyllene läge för Heinerö

I inledningen av andra fick Nicklas Heinerö ett gyllene läge att ge SSK ledningen. Lucas Carlsson lade en bra genomskärare genom Timrås zon och Heienrö fick fritt läge och var nära att snirkla in pucken bakom Brattström i Timråkassen.

Därefter drabbades SSK av två utvisningar i rad. Första åkte Grossmann ut för en slashing och just när han kom in åkte Weigel för en fasthållning. SSK lyckades hålla ut till det var fem sekunder kvar men fick Johannes Kinnvall sikta in sig länge från vänsterkanten och kunde pricka in 1-0 bakom en skymd Sörensen.

SSK skulle dock också få chansen i powerplay i andra perioden. Och då var det målkungen Thomas Valkvae Olsen som fick kvitteringsläget. Pucken tog på en back och studsade ut till norrmannen som hade helt öppet mål och snärtade upp pucken mot krysset. Men Brattström i Timråkassen hann med i sidledsförflyttningen och lyckades till och med plocka pucken – framför en snopen Thomas Valkvae Olsen som bara kunde gratulera till en fantastisk räddning.

"Vi har allt i egna händer"

Tredje perioden började med en videobedömning, Jonathan Dahlén sköt ett skott i ribban och som det visade sig ut. Inget mål dömt och alltjämt 1-0.

SSK lyfte sedan upp spelet och tryckte på för en kvittering och bland annat hade Flodqvist, Andersson och Bengtsson fina chanser på 1-1 men fick inte in pucken. I slutet försökte SSK forcera och tog ut Sörensen och satsade på spel sex mot fem. Timrå försvarade sig dock väl och med sju sekunder kvar kunde Johan Johnsson sätta spiken i kistan genom att göra 2-0 i öppen kasse.

– Jag tycker de gör en bättre första period än oss, sedan kommer vi upp i andra och är bättre i tredje. Men det ville sig inte riktigt. Vi gör ändå en helt ok match. Vi är på hälarna i första sedan rycker vi upp oss i andra och tredje, men det är surt att vi inte får med poäng, säger Christopher Bengtsson till Cmore efter matchen.

Nu väntar Modo på hemmaplan på måndag i en enormt viktig match i striden om play off-platserna.

– Det kommer vara ett race ända in i sista matchen. Vi kan bara fokusera på våra matcher. Vi har allt i egna händer. Vinner vi våra matcher ska vi greja det, säger Bengtsson.

MATCHFAKTA:

Timrå-SSK: 2-0 (0-0, 1-0, 1-0)

Målskyttar: 1-0 Johannes Kinnvall (Karlsson, Molin) 2-0 Johan Johnsson (Boyce-Rotevall)

Skottstatistik: 31-22

Utvisningsminuter: 6-4

Publiksiffra: 3 192