Förlust i Tingsryd efter blek insats
Publicerad: 2018-02-02

SSK kunde inte följa upp den fina hemmasegern mot Leksand i onsdags med nya poäng borta. Det blev förlust mot Tingsryd med klara 5-1 på fredagskvällen.

Boka biljett till SSK-Björklöven onsdag 7/2 online redan nu!

SSK kom till spel med exakt samma lag som i hemmasegern mot Leksand i onsdags. Laget såg dock något ofokuserat ut direkt från star och det var Tingsryd som fick matchens första riktigt vassa chans. I andra minuten gjorde SSK ett mindre lyckat byte som gav Axel Levander öppet läge men skottet gick utanför.

I sjätte minuten åkte Malmström ut för en tripping. Men med det statistiskt sett bästa laget i boxplay mot det statistiskt sett sämsta laget i powerplay slutade som väntar med inget mål.

SSK:s målkung nätade igen

I stället kunde Thomas Valkvae Olsen ge SSK ledningen med 1-0 strax efter laget blev fulltaligt. Norrmannen vann tekningen på offensiv blå, åkte in i zonen, sköt ett skott som Rubin i TAIF-kassen inte kunde hålla och lade sedan in sin egen retur.

SSK fortsatte därefter spela ett ganska smart bortaspel en lång period. I femtonde minuten fick Tingsryd dock en ypperlig kvitteringschans när man kom tre mot en. Efter några sidledspass kom dock ett skott som gick över målet.

Kvitteringen skulle dock komma. Med mindre än två minuter kvar av perioden fick SSK chansen i powerplay – men sjabbel på blålinjen gav i stället Jacob Dahlström friläge. Dahlström fick ner Sörensen och satte pucken i nättaket.

Stark andraperiod av Tingsryd

Direkt i inledningen av andra tog smålänningarna även ledningen. Perioden var bara 55 sekunder gammal när Fröshaug fick pucken i bra läge på vänsterkanten och sköt ett slagskott som Sörensen inte kunde rädda.

SSK gjorde därefter en mindre bra period och innan paus hann Tingsryd öka på till både 3-1 och 4-1. Båda målen av Kim Tallberg. Första målet på en fin individuell prestation och andra målet i spel fyra mot fyra då Tingsryd fick komma i en tre mot en-situation. Brant uppförsbacke inför tredje.

Uffe Lundberg vaskade om i kedjorna inför tredje för att försöka väcka spelarna och få in ny energi i laget. SSK försökte lyfta spelet och skapade en del chanser men Rubin var omutlig i målet. Och när Daniel Öhrn gjorde 5-1 efter passivt försvarsspel i SSK var matchen definitivt över.

Bara att bryta ihop och komma igen för SSK som alltjämt ligger kvar på play off-plats. Nästa uppgift för laget blir Björklöven hemma i Scaniarinken på onsdag.

MATCHFAKTA:

Tingsryd-SSK: 5-1 (1-1, 3-0, 1-0)

Målskyttar: 0-1 Thomas Valkvae Olsen,  1-1 Jacob Dahlström (Åkesson, Owesson) 2-1 Mats Josten Fröshaug (Tallberg, Hermansson), 3-1 Kim Tallberg (Hermansson), 4-1 Kim Tallberg (Salcido) 5-1 Daniel Öhrn (Hermansson, Romfors)

Skottstatistik: 30-21

Utvisningsminuter:  6-6

Publiksiffra: 1 490