NEDSLÄPP! Inför kvällens drabbning mot Vita Hästen
Publicerad: 2021-02-23
Blek insats senast mot BIK på bortaplan, ny chans ikväll att revanschera oss redan ikväll när Vita Hästen kommer på besök.

SSK - VITA HÄSTEN, nedsläpp 19:00

Nio grundseriematcher kvar att spela innan det drar ihop sig till slutspel. Fram till dess gäller det för oss att plocka poäng för att hänga med i kampen om placeringar. Det är ohyggligt spännande och många lag är inblandade i de olika streck-striderna. Vita Hästen gästar oss i Templet ikväll och de krigar just nu för att ta sig till en play-in plats.

Tränarna var allt annat än nöjda med insatsen senast mot BIK där vi inte alls hade samma intensitet och inställning som i matcherna mot VIK veckan innan.

– Mot Västerås spelar vi två rätt lika matcher men där är vi på plats i närkampsspelet och hockeygrunderna. När vi gör det vi ska så vet vi att då har vi chans att ta poäng men om vi börjar fuska som vi gör mot Karlskoga, som är helt fel jag att göra det mot, så blir det tufft, berättar Falk.

– Vi är inte nöjda alls med attityden till den matchen. Vi vet vad som händer när man kommer till Nobelhallen. De kör som fan, vi kör inte. De fullföljer sina tacklingar, vi gör det inte. De täcker skott, vi täcker inte skott. Då är det jättesvårt att vinna matcher, då kan man ha vilken taktik till höger och vänster som helst men det spelar mindre roll. Vi är med resultatmässigt in i tredje perioden men jag tycker inte att det blir så stor förändring attitydmässigt under matchen fast vi pratar om det i paus och under match. Vi försöker ingjuta mod och få killarna att göra rätt saker men ibland så vill det sig liksom inte och då ser det ut som det gör i lördags. Det är glädjande att vi får chans till revansch rätt snabbt i alla fall men matcher nu både tisdag och onsdag, säger Falk.

Två bra träningsdagar har laget fått efter förlusten i Karlskoga och även skadeläget börjar ljusna.

– Hade vi haft samma intensitet under matchen i lördags som vi hade i söndags på träningen så hade vi haft en helt annan match än den vi fick se i lördags. Det är jättesvårt att sätta fingret på varför det blir så ibland. Det handlar om att förbereda sig väl, att vara påställd när matchen drar igång. Helst ett par timmar innan, särskilt mot ett motståd som Karlskoga när vi vet exakt hur det kommer vara. Ikväll kommer det vara en annan typ av match. Vita Hästen kommer att köra och köra och höra och spela på kontringar. De krigar för att ta sig till slutspel så det kommer inte att bli någon enkel match. Vi kommer behöva ha mycket mer desperation än vad vi hade senast i båda de kommande matcherna, säger han.

– Sivers kör på is men inte med laget än så det dröjer några dagar till innan han är spelbar. Bengtsson är däremot tillbaka och tränar för fullt. Det är kul, han har sett pigg ut på träningarna. Nu är det ju så att han har varit skadad under en tid och med matcher två dagar i rad så vi väljer att matcha igång honom lite försiktigt så han kommer inte att spela ikväll. Han behöver några träningar i kroppen, han får tid nu för att träna på bra så han kan vara redo till morgondagen, avslutar Falk.

I mål ikväll hittar vi återigen Fredrik Bergvik och Ludde Jansson är med som sjunde back.

MÅLVAKTER

30 BERGVIK (35 RYNNÄS)

BACKPAR

18 HJELM – 63 ANDERSSON

8 NORDSÄTER – 71 ULLMAN

41 FALK - 23 PETERSSON

83 JANSSON

KEDJOR

24 DAHLSTRÖM – 81 ARONSSON – 74 KAHILAINEN

28 ALBA – 10 DAVIDSSON – 95 OLESEN

80 BLOMSTRAND – 87 GUSTAFSSON – 33 LINDBÄCK

19 CARLSSON – 77 BITTEN – 20 OLAUSSON

65 BLOMBERG

Södertälje Sportklubb