Välkommen till matchen – Grossmann sjuk men Gråhns är tillbaka

22 november 2017 17:13

Stefan Gråhns är tillbaka till kvällens match mot Modo. Däremot saknas Nicklas Grossmann som blivit sjuk. Här är förhandsintervjuer och laguppställning.


Mot Timrå senaste fanns inte Stefan Gråhns med efter en känning i matchen mot Troja. Han är dock tillbaka i full träning och redo för matchen mot Modo.

– Jättekul att spela på hemmaplan. Vi har bra supportrar som skriker hela tiden. Vi känner oss jäkligt starka här även om vi kanske inte har spelat vår bästa hockey här så är det ju vår borg, säger Gråhns.

Vad är historien bakom mustaschen och vem i laget får böter efter att ha rakat sig? Kolla in SSK-TV:s prematch intervju med Stefan Gråhns här!

I övrigt saknas Nicklas Grossmann som är sjuk och därmed är Sebastian Owuya med som sjunde back och Petter Hansson går in i backparet med Marcus Bohman.

Marcus Persson är fortfarande inte redo för spel och i stället ersätter återigen målkungen från J20 Jesper Lindén, som i går gjorde mål i J20:s segermatch mot Linköping.

Efter bortaseger mot serieledarna Timrå senast väntar alltså två hemmamatcher den här veckan. Första uppgiften blir Modo på onsdagskvällen.

SSK-Modo på onsdagen och SSK-Vita Hästen på fredagen. SSK-publiken har två härliga matcher i Scaniarinken att se fram emot den här veckan.

– Jätteroliga utmaningar. Vi har ju revansch att utkräva på Hästen och i morgon väntar en riktigt rolig utmaning mot Modo, säger assisterande coach Dennis Bozic.

Vad har ni pratat om inför matchen?

– Vi måste komma rätt i grunderna och därifrån kan vi gå och mera inrikta oss på detaljerna. Just grunderna på plats och sedan gå därifrån, då kommer det bli bra fart i grejerna, säger Dennis Bozic.

Kolla in SSK-TV:s intervju med Dennis Bozic här!

SSK kommer alltså stärkta med en bortaseger mot serieledarna Timrå i bagaget och har nu fem raka bortasegrar.

– En Jättebra arbetsinsats av laget. Bra prestation och killarna i laget steppar verkligen upp. Bra arbete. Mycket bra arbete, säger Bozic och får medhåll av backen Jonas Liwing.

–En riktigt bra laginsats. Kan väl nästan vara den bästa bortamatchen för i år. Jättekul att åka hem med poäng därifrån, säger den rutinerade backen.

34-årige Liwing har den senaste tiden fått mycket speltid i powerplay. En spelform som laget fått igång ordentligt.

– Powerplay har funkat bättre och bättre och det är otroligt viktigt. Det är ett jäkla ansvar vi har som får chansen där och det är en spelform som kan avgöra matcher.

Kolla in SSK-TV:s intervju med Jonas Liwing!

KRÖNIKA: Välkomna till Södertälje Modo, välkomna till hockeytown!

NEDSLÄPP:

VAD: SSK-Modo, omgång 19, hockeyallsvenskan 2017/2018

VAR: Scaniarinken, Södertälje

NÄR: Onsdag 22/11 kl 19.00

HÅLL KOLL PÅ: George Sörensen. Den danske landslagsmålvakten har storspelat under en längre tid och tagit många poäng åt laget. I kväll ska han sätta stopp för Modos anfallsspel.

LAGUPPSTÄLLNING:

Målvakter:

George Sörensen

(Lucas Klarström)

Backar:

Petter Hansson - Marcus Bohman

Jacob Spångberg - Stefan Johansson

Henrik Malmström - Jonas Liwing

(Sebastian Owuya)

Forwards:

Nicklas Heinerö - Lucas Carlsson - Victor Andersson

Chrsistopher Bengtsson - Fredric Weigel - Henrik Nyberg

Thom Flodqivst - Stefan Gråhns - Thomas Valkvae Olsen

Albin Sethsson - Måns Lindbäck - Hampus Olsson

(Jesper Lindén)

Missa inga nyheter - ladda ner SSK:s officiella app!

  • Ladda ner SSK-appen till din Iphone här.
  • Ladda ner SSK-appen till din androidtelefon här

Häng med i SSK-snacket - följ SSK på sociala medier!

Säkra din plats till SSK-Modo onsdag 22/11 - köp biljett här!