Hög dramatik när SSK straffade Tingsryd - "Jävligt skönt"
Publicerad: 2017-12-20

SSK tog ledningen. Tappade den. Kvitterade. Och vann slutligen en högdramatisk strafflälggning. Det blev en svängig och rafflade match i Scaniarinken på onsdagskvällen.

Mellandagsmatchen - boka biljett till SSK-AIK 27/12 redan nu!

SSK kom till spel med fullt manskap. Sebastian Höglund gjorde comeback efter två månaders frånvaro, inlånade Ville Kolppanen startade i mål och nye danske forwarden Mathias From gjorde hemmadebut.

From såg också spelsugen och het ut från första början och förärades efter några dribblingar i mittzon med en ramsa från hemmapubliken: ”From, From, From…”

SSK inledde också starkt och skapade flera bra lägen första halvan av perioden, framförallt genom kedjan med From, Weigel och Bengtsson.

SSK dominerade det mesta av spelet första perioden men med två minuter kvar såg det ut som att Tingsryd tog ledningen. Én puck från blå letade sig i nät och TAIF-spelarna firade – men domaren blåste utvisning på TAIF-spelare för att ha kört på Kolppanen i målet. Powerplay för SSK alltså, men som man inte lyckades utnyttja.

– Jag tycker vi skapar mycket och vi skulle kunna skapa mer, säger Fredric Weigel som tycker att den nykomponerade kedjan fungerade bra även om det är svårt med en ny konstellation.

– Det är svårt, man vet inte riktigt var man har varann så här i början. Jag vet ju var jag har Bengan. Men vi får väl se, det blir ju bättre och bättre ju mer man spelar och man lär känna varann därute på isen. Det är väl i övrigt powerplay man måste förbättra avsevärt tycker jag, säger Weigel

Tingsryd tog ledningen i andra

Andra perioden började i högt tempo och jämnare än första perioden och lagen bytte chanser med varandra första fem minuterna. Därefter åkte SSK på en utvisning och Tingsryd fick chansen i powerplay. SSK redde ut de två minuterna men precis när laget blev fulltaligt gjorde Kim Tallberg 1-0 till Tingsryd på en fin sidledspassning från Lukas Zetterberg.

Tungt baklängesmål för SSK. Men då klev publiken in i handlingen och stärkte laget med en högljudd växelramsa. SSK tackade och tog emot och Nicklas Heinerö kunde kvittera.

Därefter tog SSK över spelet mer och mer och var nära att även ta ledningen i matchen innan perioden var slut.

Svängig tredjeperiod och dramatisk straffläggning

Tredje perioden hann dock knappt börja innan poängkungen Christopher Bengtsson gav SSK lednignen med 2-1. Fredric Weigel transporterade in pucken i zon och levererade snyggt över till Bengtsson som kom fri och lade in pucken mellan benen på Nicklas Rubin.

Med nio minuter kvar kvitterade dock Tingsryd genom William Romsfors som styrde in en puck från blå i powerplay. Tingsryd tog sedan även ledningen med 7.48 kvar att spela. En puck från hörnet damp ner framför Kolppanen och Hannes Johansson hittar luckan mellan benen.

– Vi har pratat mycket om att när vi släpper in mål ska vi studsa upp. Men nu släppte vi in ett mål i boxplay där och sedan är det väl en liten markeringsmiss där vid 3-2, så det lyckades inte i dag heller, säger Fredric Weigel.

SSK lyckades dock ta tag i taktpinnen igen och med publiken i ryggen kunde man forcera in kvitteringen med knappa tre minuter kvar. Lucas Carlsson vände kvickt vid vänstra tekningscirkeln och drog iväg ett skott som överraskade Rubin.

SSK ger aldrig upp

Matchen gick till förlängning och slutligen ett högdramatiskt straffavgörande där SSK drog det längsta strået.Stor matchhjälte blev comebackande Nicklas Heinerö som förutom 1-0-målet även stod för det avgörande straffmålet.

– Det är tur vi har Heinerö. Det är kul för honom att han får avgöra. Han är duktig och vi behöver få igång honom också, säger Weigel.

Straffsegern gör att SSK fortsätter hålla Tingsryd bakom sig i tabellen och att man är inne på vinnarvägen igen.

– Det behövde vi efter förlusterna på slutet. Det var jävligt skönt att vi kunde vinna i dag. Även om man såklart ville ha tre poäng.

Nu väntar juluppehåll för laget och laddning för mellandagsmatchen mot AIK i Scaniarinken 27:e december.

MATCHFAKTA:

SSK-Tingsryd: 4-3 (0-0, 1-1, 2-2, 1-0)

Målskyttar: 0-1 Kim Tallberg (Zetterberg, Öhrn), 1-1 Nicklas Heinerö (Malmström, Andersson) 2-1 Christopher Bengtsson (Weigel) 2-2 William Romsfors (Salcido) 2-3 Hannes Johansson (Zetterberg, Öhrn) 3-3 Lucas Carlsson (Heinerö) 4-3 Nicklas Heinerö (avgörande straff)

Skottstatistik: 35-22

Utvisningsminuter: 8-8

Publik: 2310

SE ÄVEN: Höglund tillbaka i full träning - "Otroligt spelsugen"

SE ÄVEN: Assistpoäng av nyförvärvet - men SSK föll i Leksand

SE ÄVEN: SSK:s ungdomssatsning fortsätter - "Målet är så många ungdomar som möjligt fortsätter lira"

Missa inga nyheter - ladda ner SSK:s officiella app!

• Ladda ner SSK-appen till din Iphone här.