Tappad ledning slutade i förlust
Publicerad: 2022-03-11
Ledning efter första blev till underläge inför tredje. En mållös sistaperiod gjorde att Tingsryd fick med sig alla poängen från kvällens match.

Södertälje - Tingsryd 2-3

Återigen viktiga poäng på spel i Scaniarinken i den 50:e matchen för säsongen. Fem poäng upp till säker match med tre matcher kvar att spela. Matchen startar också med fördel SSK. Flera farliga målchanser och pigga ben under inledningen av match, men det som varit problemet så många gånger tidigare under säsongen ineffektivitet framåt fortsätter spöka. Det ska dröja drygt 18 minuter innan Jacob Dahlström kan stänka dit ledningspucken, 1-0! Det dröjer inte många sekunder därefter innan Emil Aronsson följer samma spår och utökar till 2-0. Rättvis tvåmålsledning inför andra.

Det som händer i den andra är att gästande TAIF kommer ut som det starkare laget och det tar inte mer än två minuter innan 2-1 var ett faktum. Spelet som såg så bra ut i första kändes plötsligt långt borta. Innan perioden är färdigspelad hinner gästerna med 2-2 och 2-3 också. Underläge inför sista.

Tufft läge i ännu en "måstematch" men tyvärr får man inte ihop det i den tredje heller. Tingsryd spelar på smart på sin ledning och gör att vi inte lyckas etablera anfall. Minst sagt tung förlust och nu krävs två vinster i sista matcherna för att undvika negativt kval mot Troja.

Nästa match spelas på söndag borta mot Vita Hästen.