KRÖNIKA: Hörde ni ljudet – äntligen är slutspelet här!
Publicerad: 2018-03-12
På läktaren visste jublet inga gränser och publiken stod upp och hoppade. I båset markerade Marcus Bohman med en bestämd näve mot klubbmärket på bröstet och blicken mot ståplats. Tillsammans gjorde vi det.

Boka biljett till kvällens match SSK-AIK online här!

Det var en typ av ljud som sällan hörts i Scaniarinken tidigare. Ett stilla mummel. Efter några sekunder hade det växt till ett sorl – och plötsligt exploderade det ut i ett euforiskt jubel. Ställningen var 3-1 till SSK med 30 sekunder kvar av matchen mot Pantern i onsdags – och egentligen hände inget särskilt på isen. Men ljudet som hördes var ljudet av slutspel. Ljudet av hockeyfest. Ljudet av en fortättning på säsongen - där allt är möjligt.

Matchen var klar och SSK-spelarna i båset såg till en början en aning förvirrade ut, men insåg slutligen att Tingryd gjort mål på Modo och att SSK var klart för topp 8 och vidare till slutspel. Den största framgången för klubben på fem år.

På läktaren visste jublet inga gränser och publiken stod upp och hoppade. I båset markerade Marcus Bohman med en bestämd näve mot klubbmärket på bröstet och blicken mot ståplats. Tillsammans gjorde vi det.

Säsongens mål var efter djupa dalar och höga berg uppnått. Ljudet var en törstig ökenvandrares första andhämtning efter en hastig och girig klunk av källan i oasen. Tillsammans gjorde vi det, tillsammans nådde vi fram!

Nu är slutspelsserien här. Vi gick dit som sista lag och har inget att förlora – men allt att vinna. Det är en kort serie där topplagen går in med bonuspoäng och efter förlusten i Oskarshamn är det nog många som redan räknat bort SSK. Perfekt utgångsläge.

Nu väntar två hemmamatcher i veckan och däremellan har vi Almtuna borta i Uppsala. Supporterklubben har ambitionen att rulla med tre sponsrade gratisbussar dit och det finns alla förutsättningar för en ”hemmamatch” på bortaplan i Uppsala på onsdag.

Vi är starka hemma. När allt stämmer och stödet är det rätta finns det inte många lag som kan stoppa SSK-maskinen i Templet. Först ut att ta sig an den utmaningen är AIK. Seger för SSK och det skiljer bara två poäng med tre matcher kvar att spela. Allt kan hända.

Det är länsderby, slutspel och allt att vinna. Tillsammans ska vi se till att sätta käppar i hjulet för AIK:s planer mot SHL-kval. Tillsammans ska vi se till att tugga igång den där ostoppbara maskinen som SSK kan vara när spelarna på isen och publiken på läktaren kuggar i varandra och bildar en sådan där fantastisk hockeysymbios som uppstod i onsdags. Men framförallt, ska vi tillsammans se till att njuta av att det spelas slutspel i världens roligaste sport med världens finaste förening. I Södertälje. Och i Scaniarinken. Hockeyfesten är här – låt den börja!

Låt oss få Templet att gunga!

Fredrik Gustavell

Kommunikationsansvarig, Södertälje SK Fredrik Gustavell