SSK nollade Leksand på bortaplan – tre sköna poäng efter 4-0-seger i Dalarna: "En riktig laginsats"
Publicerad: 2018-12-12
George Sörensen spikade igen, laget spelade stabilt bakåt och i slutminuterna kunde unge Hugo Gustafsson skicka in sitt första seniormål i karriären. 4-0 på tavlan till SSK som fick med sig tre sköna poäng från Dalarna. Nu väntar hemmamatch mot Karlskrona i Scaniarinken på fredag.

Välkomna på fredagshockey med AW i Scaniarinken - trubadur och happy hour från kl 17.00!

Se till att stötta laget i Scaniarinken på fredag - köp biljett till SSK-Karlskrona här!

Backarna Nicklas Grossmann, Marcus Bohman och Jacob Spångberg saknades i matchen mot Leksand i Dalarna på onsdagskvällen. Däremot var Petter Hansson tillbaka efter sin skadefrånvaro och gick in i första backpar tillsammans med Marcus Oskarsson. Han kunde dock ha fått en bättre start. Efter bara 15 sekunder visades Hansson ut för en interference, dock ganska hårt dömd.

SSK lyckades dock reda ut spelet i numerärt överläge och när man var fulltaliga spelade Fagerudd en lång puck på Sebastian Dyk som kom i bra läge men skottet gick strax utanför Axel Brages närmsta stolpe.

Därefter fick lagen varsitt powerplay innan första halvan av perioden spelats men inget av lagen lyckades utnyttja sitt överläge. Det lyckades inget av laget med i spel fem mot fem heller och första perioden slutade oavgjort. En period som var spelmässigt ganska jämn, men där Leksand hade de vassaste målchanserna.

Dyk upp i skytteligaledning

I andra perioden skulle dock målkungen Sebastian Dyk spräcka målnollan. En smart puckstöld av Leksansback bäddade för läget och Dyk tryckte in ledningsmålet för SSK och gick upp i ensam skytteligaledning på 15 mål.

SSK fick därefter chansen att spela i numerärt överläge och även 12 sekunders fem mot tre, men utdelningen lät vänta på sig till senare i perioden. I 13:e minuten serverade, för kvällen pigge, Lindsay Sparks fram pucken till Ludwig Blomstrand som med ett vasst avslut från slottet ökade på ledningen till 2-0.

Även Leksand fick chansen i powerplay innan perioden var över men SSK:s boxplay gjorde ett gott jobb och det vara även nära att Hugo Gustafsson kunde göra mål. Pucken ville dock inte in och ställningen var 2-0 till SSK inför tredje akten.

Radarparet utökade SSK-ledningen

SSK säkrade hemåt i inledningen av tredje perioden, satsade på att vara på rätt sida och i vägen för pucken. Och hoppas på kontring. I sjätte minuten kom också läget för detta. Dyk satte fart och åkte förbi en Leksing i mittzon, lurade en back och serverade, som i sömnen, en sidledspass till Meyer som enkelt kunde sätta 3-0 med mycket nät att sikta på.

Leksand fortsatte pressa men SSK låg rätt i positionerna, försvarade sig väl och när Leksand fick chansen i powerplay gjorde boxplay-formationerna sitt framför en stabilt spelande Sörensen.

Leksand fick ännu en chans med minuterna kvar då Axel Andersson visades ut. Men då gjorde i stället 18-årige Hugo Gustafsson sitt första seniormål genom att skicka in pucken i öppen kasse då Leksand tagit ut Brage. 4-0 till SSK och tre sköna poäng med hem från Dalarna.

– Det var en riktig laginsats och tre välförtjänta poäng. Vi har haft det lite tufft ett tag, men vi snackade om att vi skulle ha en hög trea och vara starka framför mål. Det är en skön känsla efter den här matchen, sade George Sörensen till Cmore efter danskens första nolla för säsongen-

Nu väntar hockeyfest i Scaniarinken på fredag när Karlskrona kommer på besök. Välkomna till Templet redan från klockan 17.00 då AW:n i Rinkside med trubadur och happy hour drar i gång.

MATCHFAKTA: Leksand - SSK

Slutresultat: 0-4 (0-0, 0-2, 0-2)

Målskyttar: 0-1 Sebastian Dyk (Meyer), 0-2 Ludwig Blomstrand (Sparks), 0-3 Nicolai Meyer (Dyk, Oscarsson), 0-4 Hugo Gustafsson (Stefan Johansson)

Skottstatistik: 35-30

Utvisningsminuter: 8-10

Publiksiffra: 3 302