Imponerande seger borta mot BIK
Publicerad: 2022-10-29
Efter tre poäng mot Djurgården så sent som igår kväll var den stora frågan om laget skulle orka ladda om inför dagens match borta mot BIK? Tre blytunga poäng blir beviset på att det gick alldeles utmärkt.

BIK Karlskoga–SSK 2–3 (1–0, 0–3, 1–0)

Så sent som igår kväll avslutade vi fredagens med att ta tre otroligt sköna poäng mot Djurgården. Linus Videll klev fram när det som mest behövdes och fick sätta den avgörande pucken. Idag väntade nästa utmaning, BIK Karlskoga på bortais. Förutom ett laddat gäng på spelarbussen hade vi idag också ett gediget bortafölje vilket syntes och hördes i Nobelhallen.

Tajt mellan matcherna och dagens match skulle bli lite utan en värdemätare vart vi befinner oss. Efter plattmatchen mot Vita Hästen reste vi oss ordentligt igår inför välfyllda läktare i Scaniarinken och förde matchen, nu var utmaningen att få med den känslan in i kvällens match.

Laget var intakt från matchen igår och Nikita Tolopilo fick fortsatt förtroende mellan stolparna. Två taggade lag äntrade isen och efter första 20 var det hemmalaget som satt i förarsätet med 1-0. Ytterligare en växel skulle krävas in i andra.

Och ytterligare en växel får vi. Åtta minuter in är det Eric Engstrand som påpassligt står perfekt placerad framför mål för att trycka in en retur. Kvitterat till 1-1. 28 sekunder senare är det poängligaledaren Nikola Pasic som placerar in ledningspucken. 28 sekunder var det som krävdes för att vända på matchen. Fem minuter senare kan Linus Videll utöka genom att göra mål för andra matchen i följd. Helt plötsligt har vi 1-3 på tavlan.

20 minuter kvar mot hemmastarka BIK. Men man hade bestämt sig. Vi fick se en helt annan intensitet än från matchen i onsdags och helt plötsligt praktiserar vi "tålamod" ute på isen. Men BIK har inte gett upp fighten om poängen. Numerärt överläge för hemmalaget och reducering till 2-3. Helt plötsligt blev det väldigt spännande. Vi ska även ikväll avverka en straff för motståndarlaget, men Nikita Tolopilo är cool i kassen och räddar. Matchen avslutas med att BIK får avslut i spel fem mot tre men tack vare en stor offervilja åker vi hemåt med tre viktiga pinnar. Grym avslutning på matchveckan.

Första perioden: 1–0 (10.25) Ludwig Persson (Kalle Jellvert).

Andra perioden: 1–1 (28.34) Eric Engstrand (Renars Krastenbergs, Albin Carlson), spel fem mot fyra, 1–2 (29.02) Nikola Pasic (Filiph Engsund, Viktor Liljegren), 1–3 (34.46) Linus Videll (Jacob Bjerselius).

Tredje perioden: 2–3 (47.23) Ludwig Persson (Logan Cockerill, William Pethrus), spel fem mot fyra.

Skott: 22–24 (8–8, 4–11, 10–5).

Utvisningar, BIK: 5 x 2 min. SSK: 4 x 2 min.

Kommande vecka i Scaniarinken

Nästa veckan väntar tre nya matcher varav två på hemmaplan när Västerås och AIK kommer på besök. Säkra din plats redan nu!

Södertälje Sportklubb