Vände underläge till straffar
Publicerad: 2022-02-18
Tung start på matchen men laget reste sig och tog matchen hela vägen till straffläggning.

Västerås - Södertälje 3-2 (efter straffar)

Ikväll var det Västerås borta som stod på agendan. Med flertalet spelare borta fick tränarduon Hånberg och Lidström pussla för att få ihop kedjorna. Dragan Umicevic fick snabbt anpassa sig som center eftersom både Felix Olsson och Matt Marcinew är skadade och inte disponibla för matchspel.

Matchen fick dessvärre sämsta möjliga start när hemmalaget tar ledningen redan efter två minuter, uppförsbacke direkt. Vi spelar upp oss något och skapar målchanser men har hitintills inte marginalerna på vår sida. I en spelvänding är det istället VIK som kan utöka till 2-0. Ett resultat som stod sig in i pausvilan. Gustav Willman Borvik stod i Cmore-intervju mellan första och andra och sa att man gjorde precis tvärt om mot vad man pratat om inför matchen och att det krävdes uppryckning i andra.

Och uppryckning blev det. När det behövdes som mest var det Jonatan Harju som petade in en retur bakom Johan Gustafsson. Haag och Umicevic upphovsmakare till målet, 2-1 och kontakt. Med knappa minuten kvar av perioden är det Alexander Anderberg som från backplats dundrar in 2-2 målet. Kvitterat! Även där Haag och Umicevic som framspelare. 2-2 in i tredje. Den tredje perioden startar på ett obehagligt välbekant sätt, 2-2 och matchens första (!) utvisning innan minuten är spelad. Deja vu från matchen i onsdags med ett liknande scenario. Men man lyckas hålla VIK mestadels på utsidan och när man inte gör det är Tolopilo framme och räddar. Han står för några riktigt vassa räddningar och är en starkt bidragande orsak till fortsatt 2-2 i matchen. Trots massiv press från hemmalaget lyckas man hålla emot och 2-2 efter full tid.

I övertidsperioden är det fördel Västerås och återigen är det Tolopilo som visar klass. I slutminuten tappar Västerås puck på offensiv blå, något som Sjöberg uppfattar. Han kommer fri tillsammans med Dragan men Gustafsson i VIK-kassen är med på noterna. Matchen till straffar.

Där är det hemmalaget som är effektiva och får med sig extrapoängen, men starkt att vända 2-0 till 2-2 och straffar.