SSK-TV: SSK förlorade mot Pantern och bröt segerraden – kolla in eftersnack och spelarintervjuer i Studio SSK direkt här!
Publicerad: 2018-12-02
Det blev ingen fjärde raka seger för SSK. IK Pantern tog hem all tre poängen trots spelmässigt övertag för SSK. Kolla in Studio SSK med intervjuer och analyser här!

Säkra biljett till SSK-Almtuna söndag 9/12 - boka biljett online här!

SE ÄVEN: Skridskohjälpen – tillsammans gör vi Södertälje bättre och får fler barn och ungdomar att åka skridskor!

Kolla in Studio SSK:s direktsändning med eftersnack med Andreas Appelgren och intervju med lagkapten Nicklas Grossmann efter matchen här!

SSK inledde piggt och efter bara minuten tog Nicolai Meyer fart, lurade en Panternback och drogs ner. Utvisning på Panterns Niklas Pavel och powerplay SSK. Ett powerplay som dock blev fruktlöst. Meyer ordnade sedan ett friläge åt sig också men Jonatan Bjurö klarade skottet.

I åttonde minuten fick SSK en offensiv tekning och kunde Niklas Pavel skjuta 1-0 med ett skott som gick stolpe in bakom en skymd Sahlin.

SSK fortsatte dock ligga på och var det mest spelförande laget och i trettonde minuten kom också kvitteringen. Lindsay Sparks kom med fart, rundade kassen och spelade snyggt fram Nicklas Grossmann som tryckte dit 1-1 med ett distinkt direktskott.

Två minuter senare tog dock Pantern ledningen med 2-1 genom Erik Nyström som fick pucken mitt i slottet efter en lite turlig studs.

Straffslag för Carlsson

I andra periodens fjärde minut fick SSK en lysande möjlighet att kvittera. Lucas Carlsson stod för en fin prestation när han tog sig förbi sin back och bröt in framför mål men trippades i sista stunden. Domaren blåste för straffslag. Lucas lade själv straffen men Bjurö lyckades mota skottet från Carlsson.

I den tolfte minuten skull dock kvitteringen komma. Lindsay Sparks passade till Nicklas Grossmann som sköt från blå och Sebastian Dyk slog in returen. Dyks trettonde mål för säsongen.

SSK ägde därefter resten av perioden och förlade spelet i Panterns zon oavsett vilken kedja som var inne. Men trots många chanser ville inte pucken in och i stället kunde Pantern sticka upp och göra 3-2 med 26 sekunder kvar av andra perioden.

Kalldusch i inledningen av tredje

Och som inte den kallduschen var illa nog. I tredje perioden chocköppnade Pantern och gjorde 4-2 efter bara 17 sekunder. William Haag var först på en puck över hela sin studsade i kortsargen och ut mitt i slottet där Haag smällde in den bakom en chanslös Sahlin.

Några minuter senare drog Panterns Andreas Heier på sig ett matchstraff för osportsligt uppträdande och SSK fick spela powerplay i fem minuter. SSK radade upp chanser under de minuterna men fick inte in pucken.

Direkt när Pantern blev fulltaliga drog laget dock på sig ännu en utvisning och då lyckades till slut SSK få in reduceringen till 3-4. Och återigen var det målkungen Sebastian Dyk som gjorde det.

SSK jagade och jagade. Med 1.19 tog Lundberg timeot och satsade på spel med sex utespelare på plan men kvitteringen kom aldrig och söndagskvällen slutade i moll för SSK. Nu väntar

MATCHFAKTA: SSK – IK Pantern

Slutresultat: 3-4 (1-2, 1-1, 0-1)

Målskyttar: 0-1 Niklas Pavel (Pettersson) 1-1 Nicklas Grossmann (Sparks) 1-2 Erik Nyström (Svensson), 2-2 Sebastian Dyk (Grossmann, Sparks), 2-3 Nick Olesen (Haag), 2-4 William Haag (Larsen, Haudum), 3-4 Sebastian Dyk (Liljewall, Ahlén)

Skottstatistik: 28-22

Utvisningsminuter: 2-33

Publiksiffra: 2 404

50/50-vinnare: 83 609 vinstsumma: 3450 kr