Femte raka segern efter bortavinst mot Västerås!
Publicerad: 2020-11-20
Speluppehållet gjorde oss gott verkar det som, ikväll kom femte raka segern och första tre poängaren i Västerås på bra länge!

Västerås - Södertälje 2-5 (1-1, 1-2,0-2)

Vi satte tonen direkt i den här matchen även om det var hemmalaget som petade in matchens första mål efter drygt 16 minuters spe. Västerås drog på sig en hel del utvisningar den här kvällen vilket vi först utnyttjade med knappa minuten kvar av den första perioden. Ludwig Blomstrand som fortsätter att peta in puckarna såg till att vi gick till pausvila med lika på resultat-tavlan.

Den andra perioden präglades fortsatt av spel i special teams men det skulle krävas spel fem mot tre innan Evan Bouchard skulle hitta rätt läge. Kyligt transporterade han in pucken i slottet för att sedan hitta nätet bakom Kruse. I ledning och vind i seglet var det minuten senare Henrik Malmström som drog till ett skott från blå som även det seglade förbi Kruse - Malmströms första kasse den här säsongen dessutom. Men Västerås fortsatte kriga på ute på banan och la efter 1-3 målet i nästa växlel. Innan periodvilan lyckas de reducera till 2-3 vilket också var ställningen inför den tredje. Ingen ledning att backa hem på direkt.

Vi kom ut starkt även i den tredje och lyckades få med oss en utvisning efter spel i knappa minuten. Där får Samuel Fagemo feeling och prickskjuter in 2-4 som om han inte gjort annat, riktigt snyggt. Skjuta kan den killen. Därefter lyckas vi hålla Västerås från att skapa några riktiga farligehter utan istället är det Jacob Dahlström som kan skicka in vårt femte mål för kvällen i öppen kasse.

Extra skönt att skrämma bort Västerås-spöket som hängt med oss i flera år, nu är en dystra statistiken bruten och vi kunde istället inkassera femte raka vinsten och kan samtidigt konstatera att det inte är nåt fel på målproduktionen för tillfället, 20 mål(!) på tre matcher är bra. Filip Gustavsson stod dessutom sin nionde raka match och har verkligen hittat en stabilitet i spelet som spiller över på hela spelet i försvarszon.

Nästa match spelas på hemmplan mot Västervik nu på onsdag!