NEDSLÄPP: SSK tar sig an VIK på bortaplan i genrepet inför Skoda Trophy – ”Vi driver på processen och spelidén hela tiden.”

31 augusti 2018 10:56

SSK går in i träningsmatchen mot Västerås på bortaplan stärkta av en seger mot Almtuna senast. Det är dock ett något vingklippt lag som åker till Västmanland för match då flera spelare vilar på grund av småskavanker – vilket ger nya juniorer chansen att visa upp sig i seniorsammanhang.


Säkra plats till försäsongens hetaste turnering nu. Boka biljetter till Skoda Trophy 6-9 september i Scaniarinken här!

– Almtunamatchen var ett eller kanske till och med två steg framåt. Sedan dess har vi tränat på och nu har vi match mot Västerås och några träningsdagar innan hemmaturneringen Skoda Trophy. Vi får lite tid att samla ihop oss, vi har lite skavanker på en del spelare och så. Men hela tiden driver vi på med processen och spelidén, säger huvudtränare Ulf Lundberg.

SSK-TV: Se en längre intervju med Ulf Lundberg inför Västeråsmatchen här!

Trion Mikael Ahlén, David Åslin och Marcus Fagerudd kommer inte till spel mot Västerås då de dras med småskavanker och vilar. Stefan Johansson är långtidsskadad och inte tillbaka förrän oktober och dessutom är Stefan Gråhns avstängd efter matchstraffet mot Almtuna och kommer inte spela förrän matchen mot Leksand i Skoda Trophy.

Alexander Sahlin vaktar kassen.

Skadorna gör att juniorerna Daniel Nilsmats och Isak Heens i sätllet får chansen att visa upp sig i seniorsammanhang.

– Det känns jättekul. Det är något som man drömt om i hela sitt liv och det ska bli kul att se hur man står sig mot spelarna på den här nivån. Det går ju lite fortare och alla är större och starkare, säger 19-årige forwarden Daniel Nilsmats.

En annan spelare som är taggad för match är Södertäljesonen och ur-SSK:aren Thom Flodqvist som gjorde segermålet mot Almtuna förra matchen genom ett kyligt avslut i friläge.

– Jag fick ett bra pass av Henke Malmström och det var bara att åka in och hänga dit den. Nu gäller det att fokusera på vårt spel mot Västerås, säger han själv inför matchen.

SSK-TV: Thom Flodqvist om nya kost och träningsupplägget och hur det är att gå in i ännu en säsong för moderklubben SSK.