Knapp förlust i första hemmamatchen
Publicerad: 2020-10-09
Det var ett intressant toppmöte mellan SSK och Hammarby IF som slutade 1-2 i gästernas favör.

SSK 1-2 Hammarby (1-1, 1-2, 0-0)

Skott: 36-38 (16-11, 10-19, 10-8)

Dags att ta sig an Hammarby hemma på torsdagskvällen i säsongens andra match. Det brukar vara tighta matcher lagen emellan och inget undantag denna kväll.

SSK tar ledningen efter 5 minuter genom #27 Madeleine Noonan som kan skjuta pucken i mål efter en genomskärare från #23 Daria Tsymerenko. SSK håller ledningen i 6 minuter innan Hammarbys Linnea Örnqvist kvitterar.

Redan i början av andra perioden drar SSK på sig två utvisningar och ligger många stunder pressade i egen försvarszon. Efter 7:30 in i andra perioden får Hammarby straff. Hammarbys Johanna Blomkvist tar straffen och försöker dra Klara Larsson men hennes långa ben räddar nere vid stolproten. 13:56 in i andra perioden tar Hammarby ledningen genom #16 Annie Åsell med assist från #3 Petra Eriksson. Inte långt efter målet drar SSK på sig ytterligare två onödiga utvisningar. Återigen drar SSK på sig alldeles för många utvisningsminuter och får spela både 4 mot 5 och 3 mot 5.

Tredje perioden måste SSK tänka sig för och hålla sig ifrån utvisningsbåset. I utvisningsbåset vinner man inte matchen, inte mot ett lag som Hammarby som räknas som ett av topplagen i Div 1 östra. SSKs kan hålla sig kvar i matchen tack vare bra försvarsspel och en lugnt spelande målvakt. Tredje perioden är det ett mer jämnt spel med många chanser. SSKs målvakt Klara Larsson hade en bra dag på ”jobbet” och gjorde ett antal viktiga räddningar som kunde hålla kvar SSK i matchen. En större press mot Hammarbys mål i slutet uteblev och gästerna kunde ta hem segern, 1-2.