SHL-center till SSK – Christopher Liljewall klar för två säsonger: ”SSK har något bra på gång”

17 april 2018 08:33

SSK knyter till sig centern Christopher Liljewall för de två kommande säsongerna. En storväxt 28-åring med mängder av rutin från både SHL och Hockeyallsvenskan.


– Christopher har varit med i hetluften länge och hunnit skaffa sig en stor erfarenhetsbank, trots bara 28 år fyllda. Han är en kraftfull center med bra blick för spelet och bra driv i det han företar sig på och utanför banan, säger SSK:s huvudtränare Ulf Lundberg.

Ängelholmssonen har under karriären representerat Rögle i både SHL och Hockeyallsvenskan, men spelade senaste säsongen i Brynäs i SHL. I höst blir Scaniarinken hans nya hemmaarena.

– Det känns jättekul. Jag har varit och hälsat på och fått ett jättebra intryck av klubben och ledarna. SSK har något bra på gång och det känns roligt att var med på den resan, säger Liljewall som beskriver sig själv som en rutinerad vinnarskalle som alltid ger 100 procent.

– Jag har spelat ett antal år och skaffat mig en hel del erfarenhet. Jag vill bidra med en bra karaktär, stort hjärta och en vinnarskalle. Jag vill gå i bräschen hundra procent överallt, både offensivt och defensivt, säger han.

Med sin rutin hoppas den, 190 cm långe och 90 kg tunge skåningen, tillföra ingredienser som kan hjälpa SSK att ta nästa kliv och han har höga förväntningar på de två kommande säsongerna. .

– Självklart vill jag ha och göra mig förtjänt av en framträdande roll. Jag har sett SSK några gånger den här säsongen och det finns mycket positiva saker i spelet. Det känns som jag passar in i spelet och även i klubbens ambition att komma uppåt. Jag har själv varit med och gjort den resan och vet vad som krävs. Min ambition är att vi ska vara ett topplag och jag vill hjälpa till att ta SSK till nya höjder.

Mer fakta om Christopher Liljewall här!

SE ÄVEN: SSK värvar Västerviks lagkapten – Dan Pettersson klar för två säsonger: ”En rejäl center som drar nytta av sin storlek”

SE ÄVEN: Sebastian Bengtsson tillbaka i SSK – målskytten klar för två säsonger: ”Jag vill leverera offensivt”