J20 vidare till kvartsfinal i SM efter dubbla bortasegrar – J18 utslaget mot AIK i åttondelsfinalen
Publicerad: 2019-03-25
J18 vann måstematchen på lördagen mot AIK och tvingade fram en tredje och avgörande match på söndagen. Men där blev det uddamålsförlust och ett snöpligt slut på SM-äventyret. J20 stod däremot för en riktig bragd när man vann två raka bortamatcher mot regerande mästarna HV71 och nu är vidare till kvartsfinal där man inleder hemma mot Frölunda på onsdag kl 19.00

SE ÄVEN: STUDIO SSK: Senaste nytt om lagbygget, juniorernas SM-slutspel och intervju med Sebastian Dyk: "SSK ligger nära hjärtat och jag kommer spela här igen"

SE ÄVEN: SSK-TV: Filip Pilö om målet, tacklingen på Hugo och hur man ska besegra HV71 borta: "Åka ner och vara riktigt laddade"

SE ÄVEN: SSK-TV: J18:s backklippa hoppas på storpublik på läktaren – och fler följare på Insta: "Kom hit och sjung högt"

SE ÄVEN: Förlust i förlängning för J20 i första ronden mot HV71 i SM-slutspelet – retur i Jönköping på fredag

Efter att ha inlett med en förlust på hemmaplan åkte SSK J18 till Ritorp med kniven mot strupen inför returmötet mot AIK. Laget stod dock för en fin prestation och vann med 5-2.

I den tredje och avgörande matchen på söndagen satte man sig inledningsvis i en svår sits när man hamnade i underläge med 4-1. Men grabbarna tog sig samman och när Isak Walther gjorde sitt andra mål i matchen i början av tredje perioden hade SSK vänt till ledning med 5-4.

AIK kvitterade dock och matchen såg ut att gå till förlängning. Men med endast 37 sekunder kvar gjorde Gabriel Söderström 6-5 till hemmalaget och J18:s SM-resa var över för denna säsong.

För J20 gick det dock bättre i sin kvartsfinal. Detta trots att man också förlorat första matchen och var tvingade att vinna två raka i Jönköping för att avancera vidare i slutspelet.

Fredagskvällen började också bra då SSK gick ifrån till en tremålsledning i första perioden. Men HV71 åt sig in i matchen, kvitterade till 3-3 i tredje perioden och matchen såg ut att gå till förlängning. Då slog Niklas Frödén till och avgjorde för gästerna i sista minuten.

Glödhete Frödén fortsatte att leverera även på lördagen och i den tredje och avgörande matchen på lördagen gjorde han SSK:s första och andra mål och såg till att det stod 2-2 i början på tredje perioden. Några minuter senare stänkte Emil Lind in 3-2.

HV71 gav dock inte upp och när man i slutminuterna fick spela fem mot tre tog man även ut målvakten. Spel sex mot tre (!) och då kom kvitteringen. SSK höll dock ut resten av spelet i fyra mot fem och lyckades kämpa fram en förlängning. Där klev skarpskytten Emil Lind fram igen och satte avgörande 4-3 till gästerna.

SSK J20 vidare till kvarsfinal där man möter Frölunda. Första matchen spelas i Scaniarinken på onsdag kl 19.00 och sedan är det retur fredag och eventuellt även lördag i Göteborg.