Tredje raka segern för SSK – TVO avgjorde i Umeå
Publicerad: 2018-01-07

SSK låg inför tredje perioden under med 1-0. Men efter kvittering av nyförvärvet Ludwig Blomstrand och ett avgörande i förlängning av målkungen Thomas Valkvae Olsen blev det till slut seger i söndagsmatinén i Umeå.

Säkra biljett till SSK-Oskarshamn 10/1 - boka online här!

SSK kom till spel utan målvakten Emil Kruse som åkte på en smäll i slutet av Modomatchen i fredags. I stället vaktade Gorge Sörensen kassen och unge Lukas Klarström var backup.

Matchen inleddes lite trevande och det var två lag som inte ville bjuda på några gratismöjligheter. I fjärde minuten fick lagen varsin möjlighet och därefter tog matchen lite mera fart. Spelet öppnade upp sig ju längre perioden led och i slutminuterna var det plötsligt riktig Hawaiihockey med böljande spel fram och tillbaka. Perioden bjöd dock inte på några mål och inte heller på några utvisningar.

3.46 in i andra perioden skulle slutligen matchens första utvisning kommer och den drabbade SSK som hade för många spelare på isen. Boxplay-formationerna jobbade dock föredömligt och stängde ner Björklöven helt.

Efter det tog dock Björklöven över mer och mer av spelet och efter 13 minuter gjorde Umeålaget också 1-0. Efter en lite olycklig situation när ett uppspel tog på linjedomaren fick Marcus Jonsson fritt läge och satte pucken med en backhand efter att han fått ner Sörensen.

Rejäl tackling av Blomstrand

Direkt på tekning därefter fick Ludwig Blomstrand en bra chans att kvittera direkt men Werner i Lövenkassen klarade. Blomstrand backcheckade och satte i mittzonen in en rejäl men schysst tackling på Isak Stenlund-Ädelgran som fick utgå.

Perioden avslutades sedan i spel fyra mot fyra efter en brottningsmatch mellan Jacob Spångberg och Roope Talaja.

Direkt i tredje fick SSK chansen att kvittera. Ludwig Blomstrand satte fart på vänsterkanten in i anfallszon och spelade in pucken till Bohman som följt med upp i anfallet. Bohman fick dock ingen riktig träff på pucken och Werner kunde blockera.

SSK tog därefter tag i taktpinnen och skapade mer och mer. Efter 3.31 kom också kvitteringen. SSK fick ett två mott ett-läge och Lucas Carlsson spelade fram Ludwig Blomstrand som säkert stänkte in sitt första mål i SSK-tröjan.

TVO avgjorde i förlängning

Något mer mål blev det dock inte i perioden. Björklöven hade några chanser att avgöra i slutsekunderna men Sörensen stod för några svettiga räddningar och matchen gick till förlängning.

Där fick SSK chansen att spela fyra mot tre efter bara 38 sekunder. Då missade Björklöven markeringen på fel man i slottet. Målkungen Thomas Valkvae Olsen fick pucken framför mål och gjorde inga misstag, satte 18:e målet för säsongen och sköt bonuspoängen till SSK.

SSK klättrar därmed förbi Björklöven i tabellen och ligger nu på en sjunde plats. Med lika många poäng som Oskarshamn som man möter hemma i Scaniarinken på onsdag.

MATCHFAKTA:

Modo-SSK: 1-2 (0-0, 1-0, 0-1, 0-1)

Målskyttar: 1-0 Marcus Jonsson (Granlund) 1-1 Ludwig Blomstrand (Carlsson, Andersson) Thomas Valkvae Olsen (Weigel, Bengtsson)

Skottstatistik: 35-24

Utvisningsminuter: 6-8