Tre sköna poäng efter vinst hemma mot Timrå!
Publicerad: 2019-10-30
Timrå stod på schemat i Scaniarinken denna oktober-onsdag. Ett Timrå som kom med en otroligt vass offensiv med bla. Jonathan Dahlén i spetsen, men efter 60 spelade minuter hade vi 3–1 på tavlan. ”Självklart hade vi pratat om att plocka bort deras spetsspelare, men framförallt att det skulle vara 60 minuters hårt jobb idag”, säger Måns Lindbäck som gjorde säsongens första mål ikväll.

Vi kom ut hårt ikväll, startade matchen med mycket fart ute på banan och visade att vi ville vinna matchen ikväll. Blomstrand fick tidigt i matchen ett läge som blir farligt för Timrå-försvaret. Timrå har också en del spelvändningar under inledningen, regi Jonathan Dalén, men Bergvik motar på bra längst bak i banan och håller oss i allra högsta grad med i matchen. Den första perioden slutar 0–0 även om det skapas lägen ute på isen åt båda hållen.

I period nummer 2 kommer Timrå ut med betydligt bättre fart än i den första. De får långa sekvenser nere i våran zon och Bergvik testas gång på gång, men han står för många viktiga räddningar ute på isen ikväll. Han visade prov på mycket tryggt och stabilt spel i kassen. En annan spelare som klivit fram och visat prov på bra fart på skridskorna de senaste matcherna är Sebastian Bengtsson som skulle visa sig spela en stor roll i kvällens vinst. Efter en tids Timrå-press ser Bengtsson en öppning i banan och slår en klockren passning till Lindbäck som snyggt placerade pucken i kryssen, säsongens första för honom. När det är dryga minuten kvar av perioden får Timrå en fin möjlighet att kvittera matchen när Johan Lindholm hittar Morten Madsen som i lugn och ro kan prickskjuta in 1-1.

Den tredje perioden drar igång och ikväll kändes det som att vi hade bestämt oss nere i omklädningsrummet. Vi kom ut med självförtroende och spelade oss ur situationer, vi drar tyvärr på oss en utvisning tidigt men spelar smart och håller dem långt ute så att de får svårt att komma till ordentligt farliga avslut. Efter åtta minuters spel drar Jonathan Dalén klubban i ansikten på Bobbo och får åka och sätta sig två minuter. Där hittar Lucas fram till S. Bengtsson som styr in ledningspucken och tog tillbaka kommandot i matchen. Viktigt mål och skönt med utdelning i powerplay. Timrå försöker med hård press men antingen Bergvik eller stolpen var i vägen. Vi backar inte tillbaka utan fortsätter ta pucken uppåt i banan, och med sex stycken utespelare från Timrå-håll kan Martin Janolhs sätta det otroligt sköna 3–1 i öppen kasse.

Jag tycker vi gör en stabil förstaperiod, det är ganska jämnt där ute. De tar över lite i andra men sen tycker jag att vi steppar upp i tredje och tar över matchen igen. Vi hade självklart pratat om deras spetsspelare innan matchen och om att försöka stänga ner dem men framförallt att det skulle vara 60 minuter hårt jobb idag, säger Måns.

Det är en jämn och bra match mot ett bra lag. Vi tar kloka beslut där ute och gör mycket bra saker som gör att vi drar det längsta stråt idag. De har många skickliga spelare så det gäller att läsa på inför matchen och verkligen scouta ordentligt och se vad de gillar att göra både i powerplay, men vi har gjort våran läxa, säger Fredrik Bergvik som ikväll stod för 34 viktiga räddningar.

SSK–TIK 3–1 (0–0, 1–1, 2–0)