Fjärde raka segern efter att Pollock avgjort på övertid
Publicerad: 2021-10-15
Det blev en väldigt spännande tillställning denna fredagskväll när vi spelade andra matchen mot Almtuna den här veckan. 3-1 blev 3-3 och det hela fick tillslut avgöras på övertid.

I onsdags åkte vi från Uppsala två poäng rikare efter en straffvinst, ikväll var det dags igen men på vår hemmaplan. Det brukar ha en tendens att blir ganska jämna tajta matcher när det spelas två med samma motstånd tätt inpå varandra och kvällen var inget undantag. Det var ett energiskt SSK som äntrade isen och Henrik Malmström som återigen höll sig framme och prickade nät. Han har en fin poängskörd nu under inledningen av säsongen Henrik Malmström. Efter knappt 16 minuters spel är det Gerorgs Golovkovs som prickar rätt bakom Tolopilo och kvitteringen är ett faktum. Med två minuter kvar till periodpaus får vi chansen i powerplay och i slutsekunden är det Alexander Anderberg som står redo med klubban för att göra mål, 2–1 med oss in i andra.

Andra perioden i gång och det är det vi som för stora delar av spelet vilket också speglar av sig i utvisningar. Almtuna drar på sig två på kort tid men lyckas stå emot anstormningen och fortsatt 2–1. Perioden avslutas grinigt på isen vilket resulterar i en SSK-utvisning och två för Almtuna, fyra mot tre på isen i början på den tredje. Vilket Erik Ullman också tackar och bockar för, smack sa det så var det 3–1 på tavlan. Verkligen backarnas afton denna fredagskväll i Scaniarinken. Det ska dock bara hinna gå ett par minuter innan Almtuna får in en reduceringspuck till 3–2 och helt plötsligt var det match av det igen. Fortsatt hård kamp och mycket fysiskt spel ute på isen och det märks att det är två lag som krigar hårt för poäng ikväll. Det är grinigt både på plan och i båsen den här kvällen och kvitteringspucken från gästerna gjorde inte det hela lugnare. Trots en del chanser i periodens slutminut går även denna matchen till övertid. Där kan Colin Smith och Brett Pollock visa prov på sina skills och avgöra matchen. I och med det avslutande målet hittar vi fortsatt Brett Pollock i tabelltoppen med 13 inspelade poäng på sju matcher, lika många poäng som vi spelat in under dessa sju matcher vilket ger oss en fjärdeplats! Trevligt sätt att avsluta den här matchveckan.

SSK-AIS 4–3 (2–1, 0–0, 1–2, 1-0)

Första perioden: 1-0 (04.42) Henrik Malmström (Erik Ullman, Jacob Dahlström), 1-1 (15.59) Georgs Golovkos (Pelle Hedlund), 2-1 Alexander Anderberg (Erik Ullman, Felix Olsson)

Andra perioden:

Tredje perioden: 3-1 (41.44) Erik Ullman (Brett Pollock, Tobias Lindberg), 3-2 (45.53) Georgs Golovkos, 3-3 (55.03) Viktor Hertzberg (Emil Berglund)

OT: 4-3 (62.10) Brett Pollock (Colin Smith)

Skott: 26–22 (7–5 6–4, 10–12, 2-1)

Utvisningar: SSK: 3x2, AIS 5x2