Förlust mot Timrå trots drömstart
Publicerad: 2019-12-06
Trots en drömstart och ledning med två mål efter knappt fem spelade minuter slutade kvällens match tillslut 6–3 till hemmalaget.

Måns Lindbäck gjorde två mål senast när man hemmavann mot Mora med 3–1, ikväll var han framme igen och gav oss ledningen efter två minuter. Ett par minuter senare var han framme igen men då som framspelare till Ludwig Blomstrand som utökade till en tvåmålsledning innan fem minuter spelats av matchen. En riktig kalldusch för Timrå-spelarna och Timrå tar också timeout efter det målet. Sen drar vi på oss utvisningar, något som ska visa sig bli kostsamt när man spelar mot ligans näst bästa powerplay.

Timrås fruktade powerplay-formation hinner göra två mål i den spelformen och ett mål i fem mot fem innan perioden är slut och ledningen förvandlades till underläge inför period två.

Om den första perioden var händelserik med mängder av chanser åt båda hållen var den andra perioden det motsatta. Eller visst fanns det möjligheter att göra mål men perioden kantades främst av hela 11(!) stycken utvisningar. Perioden slutade också mållöst då inget av lagen lyckades förvalta sina lägen i numerärt överläge.

I den tredje perioden gick vi ut hårt och för spelet tills vi drar på oss ytterligare en utvisning och Timrå visar återigen varför de är näst bäst i ligan i den spelformen. 4-2. Sekunder efter att spelet drar igång igen gör samma sak igen, drar på oss en tvåminutersutvisning och Timrå kan gå ifrån till 5-2. Mot slutet av perioden kan Christopher Bengtsson reducera till 5-3 men närmare än så kom vi inte ikväll. Utvisningarna gjorde det svårt för oss ikväll och Timrå mäktar ävem med att göra 6-3 i öppen kasse.

TIK–SSK 6–3 (3–2, 0–0, 2–1)

Första perioden: 0–1 (02.11) Måns Lindbäck (Andreas Hjelm, Hugo Gustafsson), 0–2 (04.52) Ludwig Blomstrand (Måns Lindbäck), 1–2 (13.25) Jonathan Dahlén (Jens Lööke) 2–2 (16.19) Tobias Lindberg (Albin Carlson, Jonathan Dahlén), 3–2 (18.27) Albin Lundin (Jonathan Dahlén).

Tredje perioden: 4–2 (3.31) Morten Madsen (Filip Westerlund, Tim Wahlgren), 5–2 (4.52) Sebastian Hartmann (Albin Lundin, Jens Lööke), 5–3 (14.41) Christopher Bengtsson (Adam Wilsby, Sebastian Bengtsson) 6–3 (18.45) Emil Berglund.

Skott: 35–26 (14–8, 11–10, 10–8)

Utvisningar TIK: 9x2 SSK: 9x2

Domare: Christoffer Holm, Kristoffer Folkstrand