SHL-drömmen lever - SSK kämpade ner Löven i bragdmatch i Templet: "Superkul att vi har chansen"
Publicerad: 2018-03-16
Magisk stämning på läktaren, händelserikt på isen och tre poäng till SSK. Hockeyfesten i Scaniarinken slutade på bästa sätt för SSK som nu har fortsatt chans på SHL-kval.

I SSK saknades Marcus Bohman efter smällen mot huvudet senast. Däremot kom Henrik Malmström som missade onsdagens match till spel. SSK inledde piggt första tio och det var rejält tryck på läktaren och härlig stämning i den för kvällen välfyllda Scaniarinken. Stämningen smittade av sig på SSK-spelarna som radade upp chanser inledningsvis.

Björklövens farligaste chans var med några minuter kvar av perioden då Sörensen fick göra en svettig dubbelräddning varpå Spångberg slog undan pucken på mållinjen.

I slutminuterna fick Björklöven ett powerplay när Weigel visades ut för en slashing. Men det förvandlades till fyra mot fyra när Gråhns jobbade fram en interferenceutvisning på en Lövenspelare och perioden slutade, trots frejdig och bra hockey från båda lagen, mållös.

– Vi hade mycket lägen och de hade också rätt mycekt chanser. Men det är ju så i slutspelsmatcher, det är tight och jämnt, säger Ludwig Blomstrand.

Andra perioden fortsatte i bra tempo och med en händelserik hockey, däremot var det Björklöven som skapade mest inledningsvis och Sörensen fick jobba ordentligt flera gånger om. Efter halva perioden fick SSK ett powerplay när Fredric Weigel drogs ner men trots bra spel i numerärt överläge fick SSK inte in pucken.

I slutskedet av perioden skulle SSK även få chansen i fem mot tre efter att Lövenspelare för rappat Sörensen efter blockering och en annan därefter kört på Sörensen. Trots tryck lyckades SSK inte få hål på Werner och även den andra perioden förblev mållös.

Sju minuter in i tredje perioden fick dock SSK återigen chansen i powerplay. Och då tog det bara 12 sekunder innan hete Ludwig Blomstrand skickade in 1-0. – Jag fick en kanonpass av Bengan. Och så blundade jag och sköt, det är oftast medicinen. Det var skönt att den gick in, säger Blomstrand om målet.

Och det hördes att den gick in om man säger så?

– Ja, det är galet. Den där kortsidan är helt, helt fantastisk.

Björklöven tryckte på men SSK försvarade sig väl perioden ut och när slutsignalen ljöd samtidigt som publiken visste att AIK och Oskarshamn kryssat efter full tid visste jublet inga gränser.

– Det var ju lite samma feeling som mot Pantern där i sista matchen i serien. Det är kul att vi har extra hjälp på läktaren och det betyder mycket för oss alla. Man lyfter ett snäpp till och det är fantastiskt viktigt i sådana här lägen, säger Blomstrand.

Oskarshamn tog också extrapoängen på straffar och därmed står tre lag på nio poäng inför sista omgången. Ett dramatiskt avgörande väntar nu SSK mot Pantern i Malmö på söndag.

–Nej, jag visste att det skulle bli så här. Det är alltid sista matchen. Men vi är superladdade och det är superkul att vi har chansen. Vi ska åka ner till Malmö och göra en lika bra match och sedan får vi se hur långt det räcker, säger Blomstrand.