Övertidsseger och imorgon väntar avgörande mot BIK
Publicerad: 2022-09-03
Dagens match mot slovakiska Kosice blev en spännande drabbning där Daniel Norbe till slut kan avgöra med 2.2 sekunder kvar av övertidsperioden. 2 poäng inkasserade och imorgon väntar avgörande match mot BIK.

SKODA TROPHY 2022

Skoda Trophy 2022 har startar fint och vi har satt oss i en situation där vi imorgon har chansen att avsluta om turneringssegrare. Men först tillbaka till dagens match mot Kosice.

Torsdagens match mot Örebro började något trevande och där växte man in i matchen mer och mer ju längre tiden gick. Idag var det full gas från start. 9:19 stod det på klockan när Renars Krastenbergs skrev in sig i målprotokollet, 1-0 i powerplay. Skön start på matchen och man spelade med en enkelhet i spelet och Kosice fick mestadels försvara sig. Dryga minuten senaste smäller det igen. Nikola Pasic hittar fram till Cole Cassels och 2-0 på tavlan. Ett resultat som står sig in i periodpaus.

Ledning 2-0 när vi drar i gång andra, men nu med ett mer aggressivt Koscie som reducerar innan första minuten är färdigspelad. Match igen. Ett par minuter senare får vi chansen i powerplay igen. Vem håller sig framme om inte Krastenbergs? Pang och tvåmålsledning igen, 3-1. Perioden fortsätter svängigt och nio minuter in i andra är det åter reducerat, 3-2. Det är inte samma självklarhet och disciplin från SSK-håll som i första perioden och det ser aningen stressat ut. Bogren begär timeout för att återfå lugn i spelet. Men perioden avslutas grinigt från båda håll och en del utvisningar delas ut.

Ledning med ett mål inför tredje. I stället för att studsa tillbaka och återta kommandot är det Kosice som kommer ut starkt och vi har svårt att etablera anfall. Slovakerna kvitterar tidigt i perioden och likaläget leder hela vägen till övertid.

Övertidsperioden ser ut att leda till straffar men med 2.2 sekunder kan Daniel Norbe prickskjuta in 4-3 efter en klockren tekningsvinst från Cassles. Starkt att resa sig och vinna matchen och slagläge inför morgondagens final mot BIK kl 17:00.

Tabell

Sädertälje 5 poäng (+3)

BIK Karlskoga 5 poäng (+2)

HC Kosice 2 poäng (-2)

Örebro HK 0 poäng (-3)

Biljetter

Det spelas två matcher under morgondagen. Örebro - Kosice kl 13:00 och final mellan SSK - BIK kl 17:00. Biljetter till matcherna hittar du här.

Södertälje Sportklubb