Efterlängtad seger mot Västervik ikväll!
Publicerad: 2019-10-25
Löningsdag, Oktoberfest och hemmamatch. Det var upplagt för fest i Scaniarinken denna afton och vilken kväll vi till slut fick. Vi startade kvällen i gallerian med en stor oktoberfest, stämningen var på topp och varenda kvadratcentimeter av området var fyllt med människor. Fantastiskt kul och vilken uppladdning det blev. Sedan lyckas vi göra en grym match ute på isen där slutsiffrorna landar på 4 – 1 till oss. Ett stort tack till alla som var på plats och gjorde detta till en fantastisk kväll i Scaniarinken.

"VI GÅR UT MED GLÄDJE OCH TRON PÅ VARANDRA"

Det var dags för första matchen för den nygamla tränar-duon Falk/Bozic. Som i veckan jobbat med att öka intensiteten i träningarna, de har skruvat på små detaljer och ändrat om hel del i formationerna. Ikväll på isen fick vi se ett SSK som hade bestämt sig för att gå hem med tre poäng. Man inledde det första perioden med att styra mycket utav spelet. Vi fick se en del farligheter där ute men det var till slut Marcus Fagerudd som kunde spräcka målnollan – både i matchen och för egen del den här säsongen. Han skapade mycket framåt och hade mycket väl kunnat göra fler poäng den här kvällen. Sebastian Walfridsson skulle bli nästa back att skriva in sig i målprotokollet när han prickskjuter dit 2 – 0. Som även blev periodens slutresultat.

Den andra perioden fortsätter vi skapa framåt och Hugo kan efter åtta minuter sätta dit även 3 -0. Perioden ska dock komma att kantas av utvisningar. Av alla dess slag. Marcus Oskarsson åker på en ful smäll efter 14 minuter och blir liggande på isen innan han kan ta sig av banan för egen maskin, Darren Nowik i Västervik hade efter den smällen spelat färdigt för kvällen och tyvärr även Oskarsson. Både Calle Wäng och Marcus Oskarsson klev av matchen i förtid, dag till dag på när de är tillbaka kan Falk meddela efter matchens slut.

Den tredje perioden kommer igång och Västervik bjuder som väntat upp till mer dans än tidigare under kvällen. Man satsar allt framåt och i numerärt överläge får de in en reduceringspuck, 3-1 med 9 minuter kvar att spela. Det var nog många som drog efter andan och blev lite nervösa för vi minns vad som hände i matchen mot BIK. Det var dock ett mer sansat och lugnt SSK som metodiskt fortsatte spela sitt spel. I en spelvändning kan också Ludde Blomstrand lugna publiken i Scaniarinken när han med fyra minuter kvar att spela kan göra 4 – 1 i öppen kasse, vilket också blir slutresultatet.

”En bra match tycker jag, det svänger fort där ute. Jag tycker vi visar från start att vi vill vara med där ute idag, vi tar för oss och visar att det är vår hemmaborg. Vi går ut med en helt annan inställning. Vi går ut med glädje och tron på varandra”, säger Sebastian Walfridsson.

”Den satt fint, vi har haft en bra vecka, vi har tränat på bra och haft bra energi och får med det ut till matchen det var väldigt viktigt för oss. Vi har försökt att förenkla litegrann. Vi har försökt vara lite tydligare, skruvat på det som vi tyckt varit viktigt. Jag är extra nöjd med att vi tar pucken framåt när vi vinner den, inte att vi håller på och spelar i sidled eller vänder hemåt, vi har alternativ och tar pucken framåt och det är jättebra”, säger coach Nichlas Falk.

Södertälje – Västervik 4–1 (2-0, 1-0 1-1)

Första perioden: 1-0 (12.52) Marcus Fagerudd (Emil Lind, Nils Rygaard), 2-0 (04.29) Sebastian Walfridsson (Martin Janolhs)

Andra perioden: 3-0 (11.02) Hugo Gustafsson (Sebastian Bengtsson)

Tredje perioden: 3-1 (08.11) Erik Ullman (Peter Krieger), 4-1 (04.11) Ludwig Blomstrand (Christopher Liljewall)

Skott: 34-25 (14-5, 13-9 7-11)

Domare: David Bergman, Anders Sandahl

Publik: 2410

Södertälje Sportklubb