Hemma
Södertälje
SSK
Borta
Leksand
LIF

Matchguide: Debut direkt för MODO-duon

1 november 2017 10:00

Onsdagen bjuder på fem matcher i HockeyAllsvenskan och bland annat så blir det debut för MODO-förvärven Victor Ekarv och Kristian Jakobsson.


DAGENS TABLÅ

19.00 Södertälje - Leksand, Scaniarinken
19.00 Björklöven - Karlskoga, T3 Center
19.00 Troja-Ljungby - Västervik, Ljungby Arena
19.00 MODO - Oskarshamn, Fjällräven Center
19.00 Vita Hästen - Timrå, Himmelstalundshallen
» Se matcherna på C More
» Hör matcherna på Radiosporten


C MORE STUDIOSÄNDNING

C More sänder Södertälje mot Leksand ikväll. Då bjuds det bland annat på det här:

» Införsnacket drar igång redan 30 minuter innan matchstart - och det blir även uppsnack från två heta parallellmatcher: Björklöven-Karlskoga samt MODO-Oskarshamn (där även spelarkorrarna bjuder på inside-material).
» Södertäljes tränare Ulf Lundberg gästar införstudion.
» I första pausen snackas det om importerna som värvats under säsongen med avstamp i Timrås stjärnvärvning Alex Lavoie.
» I andra pausen är det fullt fokus på kvällens fem matcher.
» Spelarkorrarna Henrik Nyberg, Södertälje, och Martin Karlsson, Leksand, bjuder på inside-material.


VÄRT ATT VETA

Båda nyförvärven debuterar
MODO har förstärkt truppen med två säsongslån senaste två dagarna och både Victor Ekarv (inlånad från AIK) och Kristian Jakobsson (inlånad från Mora) väntas spela mot Oskarshamn ikväll.
På första träningen fick duon spela tillsammans med Patrik Karlkvist, skriver allehanda.se.
– Det är kul att få hoppa in i hetluften direkt, säger Ekarv.
Tommy Enström och Markus Oscarsson är alltjämt på skadelistan liksom Henrik Björklund som ska opereras och blir borta i några veckor, skriver MODO på sin hemsida.

Väntas blir tryck i Scaniarinken
Det väntas storpublik till Scaniarinken ikväll när formstarka lagen Södertälje och Leksand möts. Båda lagen båda står på fyra raka segrar.
– Det ska bli riktigt kul. Jag såg att det var mycket publik på gång, det ska bli riktigt kul att spela en sådan match. Och det är en viktig match också. Vi har ju revansch att utkräva från premiären, säger centern Fredric Weigel till Södertäljes hemsida.

Positiv tränareffekt
Ikväll möts Södertälje och Leksand, två lag som bytt tränare nyligen och som fått en boost av det. Södertälje har lyft markant och spelarna hyllar nye Ulf Lundberg.
– Han är mer noggrann med detaljer i spelet, som skotteknik i vissa lägen, eller hur vi ska hitta en spelare som står framför målvakten, och vi tränar väldigt mycket såna individuella grejer. I spelet hade vi tydliga riktlinjer både före och efter tränarbytet, men jag tycker att tränarna har fått oss att våga mer nu, säger Christopher Bengtsson till lt.se.
Leksands nye tränare Leif Carlsson har tre segrar på tre matcher med målskillnaden 13-2, och är nöjd med sin första tid i klubben.
– Jätterolig och intressant. Jag kom till ett lag med ganska många tankar och funderingar. Grabbarna har tagit till sig det jag har att komma med på ett bra sätt, säger Carlsson till dt.se.

Forward gör comeback
Viktor Lang och Gustaf Thorell har redan gjort comeback i Karlskoga och nu är det också dags för Axel Lindström att börja spela igen. Han har missat sju matcher med en befarad körtelfeber, men har nu fått klartecken att spela igen.
Kvar på skadelistan finns Erik Brissle och Daniel Bernhardt. Alexander Leandersson har återvänt till Färjestad.
Jonathan Frykholm kommer vakta kassen mot Björklöven ikväll.
Karlskoga har åkt på fyra raka nederlag och söker ett trendbrott.
– Vi kändes lite mer desperata mot SSK, men då brast försvarsspelet istället, säger tränaren Tobias Thermell till klubbens hemsida om den senaste matchen.

Två spelare tillbaka
Oskarshamn får in två spelare till bortamatchen mot MODO: målvakten Ludvig Engsund som matchat i HockeyEttan för att komma igång efter sin skada, samt SHL-lånet Tom Hedberg som är tillbaka efter några matcher i SHL.
Målvakten Christoffer Rifalk har återänt till Kalix och trion Björn Karlsson, Oscar Josefsson och Roope Ranta följer inte med till Örnsköldsvik, skriver klubben på sin hemsida.

Viktig spelare är tillbaka
Cody Murphy har bara spelat tre matcher den här säsongen men är nu tillbaka i Björklövens uppställning till hemmamatchen mot Karlskoga.
– Glad att vara tillbaka, nu är jag redo, säger Murphy till Björklövens hemsida.
Björklöven har förlorat de fyra senaste matcherna med målskillnaden 2-16.
– Jag tycker någonstans att vi inte förtjänat att vinna i de här matcherna, säger tränaren Joakim Fagervall till klubbens hemsida.

Tar tid innan stjärnan är spelklar
Igår gjorde Timrå klart med Alex Lavoie som var framgångsrik i Karlskoga ifjol då han blev hela HockeyAllsvenskans assistkung och dessutom kom tvåa i poängligan. Kanadensaren, närmast från finska KalPa, lär dock få vänta ett tag innan det blir spel. Pappersarbetet väntas ta tio till fjorton dagar, meddelar tränaren Fredrik Andersson till st.nu.
Lavoie ser fram emot att spela i Timrå:
– Timrå är en hockeyort och alla jag pratade med sa att jag borde åka dit och att det är ett hockeynäste. Chansen finns att gå till SHL eller ha framgång, och det har de ju redan. Nu vill jag hjälpa laget till nästa nivå, säger Lavoie till st.nu.

Forwarden är avstängd
Johan "Bois" Andersson är avstängd ikväll mot Västervik, vilket är ett avbräck för Troja-Ljungby.
Nykomlingen har förlorat tre raka matcher och vill framförallt få ordning på hemmaspelet. Just nu är Troja seriens sämsta hemmalag med sex inspelade poäng på sju matcher.
– Vi har inte rosat marknaden på hemmaplan precis, därför är det dags nu, säger tränaren Pelle Svensson till smp.se.


HETA LIRARE

Södertäljes center Fredric Weigel inledde säsongen med sju poänglösa matcher men har nu gjort poäng i sex raka matcher.

Leksands Alex Friesen fortsätter att leverera. Han har nu gjort åtta poäng på de fyra senaste matcherna.

Lucas Elvenes, 18, toppar Oskarshamns interna poängliga och ligger femma i hela HockeyAllsvenskans poängliga. Han har gjort nio poäng på de sex senaste matcherna.

Timrås Jonathan Dahlén har gjort fyra mål på de tre senaste matcherna.

Vita Hästens duo Marcus Eriksson och Jesper Samuelsson har nu båda gjort poäng i åtta (!) raka matcher och totalt kombinerat in 26 poäng på de kamperna.


LÄS MER

» Inför: IF Björklöven-BIK Karlskoga
» Intervju med Torsten Yngveson
» Murphy inför Karlskoga
» Bortastarkt IKO åker till Ö-vik
» "Blir en härlig match"
» Hans Särkijärvi inför hemmamatchen mot Oskarshamn
» Nedsläpp: Ny publikfest väntar i Scaniarinken » SSK-TV: Weigel om revanschlustan
» Fredrik Andersson och Hampus Larsson inför Vita Hästen
» Inför Troja borta