Hemma
Almtuna
AIS
Borta
Södertälje
SSK

Matchguide: Sista showen för stjärnan?

19 januari 2018 10:00

Fredagskvällen bjuder på fem matcher i HockeyAllsvenskan - och kanske blir det sista showen i HockeyAllsvenskan för Jonathan Dahlén i Timrå som sagt att han ska ta beslut om framtiden efter derbyt mot MODO.


DAGENS TABLÅ

19.00 Västervik - Björklöven, Plivit Trade-hallen
19.00 Almtuna - Södertälje, Gränbyhallen
19.00 Tingsryd - Pantern, Nelson Garden Arena
19.00 Vita Hästen - AIK, Himmelstalundshallen
19.00 Timrå - MODO, NHK Arena
» Se matcherna på C More
» Hör matcherna på Radiosporten


C MORE STUDIOSÄNDNING

C More sänder Timrå mot MODO ikväll. Då bjuds det bland annat på det här:

» I uppsnacket blir det intervjuer med poängligaettan Jonathan Dahlén, Timrå, och poängligatvåan Emil Molin, MODO.
» I första pausen gästar Timrå-backen Hugo Enocks pappa Håkan Enock studion - han bor i Karlskoga och kuskar runt i hela Sverige för att följa sonens hemma- och bortamatcher.
» I andra pausen plockar C More-experten Mike Helber ut det hetaste från veckan.
» Spelarkorrarna Vilmos Gallo, Timrå, och Johan Eriksson, MODO, bjuder på inside-material.


VÄRT ATT VETA

Ska ta beslut om framtiden
Jonathan Dahlén har gjort succé sedan han kom tillbaka till Timrå och trots att han missade säsongsinledningen så toppar han både poäng- och målligan i HockeyAllsvenskan.
Stjärnan är utlånad från Vancouver Canucks och kan bryta sitt avtal med Timrå för spel i SHL - och har sagt att han efter kvällens derby mot MODO kommer att berätta om framtiden.
– Jag tänker inte på det nu, vi får se hur det blir. Jag kommer ta ett nytt beslut efter matchen mot Modo och det är inte säkert att det blir ett beslut för hela säsongen heller, säger han till st.nu.
Timrå saknar långtidsskadade Anton Wedin mot MODO.

Allt talar emot
Egentligen all statistik talar emot MODO inför kvällens rivalmöte mot Timrå. MODO har bara plockat fem poäng på de nio senaste matcherna och har kammat noll mot Timrå i de två tidigare mötena under säsongen.
– Vi har gjort ganska bra matcher mot dem, men tappat i slutändan på grund av övermod och slarv. Saker som inte får hända, men nu får vi en ny chans att vända på det här, säger tränaren Hans Särkijärvi till allehanda.se.
– Det gäller att vi håller oss till våra grunder, spelar smart och jobbar hårt. Håller vi oss till vårt grundspel är vi ett bra lag.
MODO saknar alltjämt Patrik Karlkvist och Lukas Wernblom.

Är i bra form
AIK fortsätter att gå bra. Laget har fyra raka vinster och har poäng i tio (!) raka matcher.
Det är en svit man ska försöka förlänga ikväll mot Vita Hästen, ett lag som man redan vunnit mot två gånger den här säsongen.
– Vi kommer dit med en bra känsla, men det är en ny match och nya förutsättningar. Spelar vi som vi vill göra, och lägger ner ett hårt jobb så kommer vi nog ta tre poäng, säger centern Kalle Jellvert till AIK:s hemsida, och vet vad som gäller:
– De är skickliga, de har några skickliga spelare. Det handlar om att ligga nära dom, och ge dem minimalt med tid. Vi måste åka mycket skridskor, och sätta press på dem över hela banan. Får de göra som de vill är de skickliga och svårstoppade. Gäller som sagt att se upp med några farliga spelare hos dem, disciplin som gäller.

Centern gör comeback
Andreas Vikström har missat sex matcher men gör comeback för Björklöven ikväll mot Västervik. 20-åringen kliver in i fjärdekedjan med Marcus Jonsson och Mattias Granlund, skriver lovenbloggen.se.
Det saknas dock en hel radda spelare fortfarande: Cody Murphy, Isak Stenlund-Ädelgran, Tobias Hage, Alex Hutchings och Tobias Hage. Dessutom har Frölunda-lånen Jacob Peterson och Jesper Emanuelsson lämnat truppen.
Löven har poäng i sju raka matcher.

Två backar tillbaka
Almtuna får tillbaka både Adam Boqvist och Jakob Ragnarsson från sjukdom till kvällens match mot Södertälje och har därmed åtta speldugliga backar vilket gör att Erik Flood hamnar utanför truppen.
Almtuna, som fick ett trendbrott senast där man efter tre raka nederlag kunde vinna mot MODO, väljer också att fortsätta med sin nya förstakedja där Daniel Ljunggren agerar center mellan Samuel Asklöf och Henrik Marklund.

Fortfarande ett frågetecken
Vid sidan om långtidsskadade Alexander Sahlin så har Södertälje inga avbräck, även om det alltjämt är frågetecken för Mathias From som är sjuk och inte spelade senast.
Laget föll hemma senast och har bara en trea på de nio senaste hemmamatcherna, men går desto bättre borta där man har tre raka vinster.
Ikväll gästar man Almtuna.
– De har gjort det jättebra hela säsongen. De spelar på ett sätt som gör det svårt för motståndarna och får ner farten samtidigt som de håller uppe sin egen fart. De är lite jobbiga att möta men det kommer säkert bli en jämn match och jag tror att vi kommer kunna ta dem, säger backen Jacob Spångberg till Södetäljes hemsida.

Går starkt efter tränarbytet
Pantern har gått starkt efter sitt tränarbyte där Joby Messier tog över. På fyra matcher har man plockat tio av tolv poäng.
Kaptenen Kim Johansson om lagets form:
– Den är hygglig tycker jag. Det finns alltid detaljer att slipa på, men överlag är den hygglig. Det är som jag har sagt innan, att alla spelare vill också ha ut mer utav sig själva i laget. Det är så det borde vara. Oavsett om man vinner eller förlorar, säger han till Panterns hemsida.
Ikväll väntar match mot Tingsryd.

Ändrar om i kedjorna
Efter fem raka matcher utan någon trepoängare så kunde Västervik 2-0-vinna mot Södertälje senast.
Trots det väljer man att justera i kedjorna inför kvällens match mot Björklöven där Jacob Tenemyr får chansen i förstakedjan med Dan Pettersson och Conny Strömberg och där Mattias Elfström kommer in från bänken och startar i fjärdekedjan medan Lukas Löfquist får starta vid sidan om.
Man får klara sig utan skadade Joachim Hedblad och troligen också backen Oskar Carlsson som varit magsjuk.

Nyförvärvet kanske tillbaka
Tingsryd plockade in Lukas Zetterberg från Timrå men han hann bara spela fem matcher innan han hamnade på skadelistan. Nu, efter att ha missat fem matcher, så är han tillbaka i träning igen och kan kanske göra comeback ikväll när Taif ställs mot Pantern.
Smålänningarna får klara sig utan Robin Olsson och Victor Laz och det är dessutom frågetecken för Filip Owesson.
Tingsryd har tre raka hemmasegrar.
– Vi har en längre tid presterat som lag och då kommer segrarna. Även om vi har krympt avståndet uppåt i tabellen och utökat det lite nedåt borde, i en normal serie, våra poäng de senaste 16, 17 matcher gjort att vi hade tagit högre kliv i tabellen. Men det här visar bara hur jämnt det är, säger tränaren Magnus Sundquist till smp.se.

Kan missa hela säsongen
Rickard Palmberg fick en succéstart på säsongen med 14 mål och 22 poäng på 26 matcher, men har inte kunnat spela mitten av december på grund av en skada. Nu kommer uppgifter om att säsongen kan vara över.
– Palmberg ska på undersökning på fredag. Efter det kommer vi att veta mer, säger tränaren Leif Strömberg till nt.se.
Vita Hästen har sex raka förluster i bagaget inför kvällens match mot AIK.


HETA LIRARE

Sebastian Strandberg, Pantern, har gjort mål i fyra raka matcher.

Jonathan Dahlén, Timrå, har gjort mål i fem raka hemmamatcher.

Éric Castonguay, AIK, har gjort poäng i fem raka matcher.


LÄS MER

» Kalle Jellvert: AIK ä en väldigt anrik klubb
» Nedsläpp: Ny bortamatch med stort bortafölje
» Stekhett derby står på schemat!
» Inför: Södertälje SK
» Inför Tingsryd
» Dags för fredagsmatch hemma mot Björklöven