Hemma
Pantern
PAN
Borta
Södertälje
SSK

Heinerö avgjorde - med sent straffmål

23 januari 2018 21:45

Södertälje vann borta mot Pantern efter ett sent avgörande. Med bara minuter kvar fick Nicklas Heinerö möjligheten på straff, vilket blev avgörande.


Pantern tog emot Södertälje hemma på Malmö Isstadion i en riktigt het match. Hemmalaget fick dessutom en smakstart med ett tidigt ledningsmål i matchen. Redan efter tre minuter och 34 sekunder sköt Nicklas Jadeland ledningsmålet fram till 1-0.

Med dryga tre minuter kvar att spela av den första perioden så lyckades gästerna kvittera till 1-1. Den unga danska forwarden, Mathias From, som anslöt från SHL och Rögle tidigare sprätte in pucken. Målet var 20-åringens första sedan ankomsten, i hans elfte match totalt i HockeyAllsvenskan.

I den andra perioden så fortsatte gästerna på den inslagna vägen där de avslutade den första. Efter två minuters spel sköt Thom Flodkvist ledningen, assisterad av Ludwig Blomstrand. Målet var 27-åringens åttonde för säsongen.

Pantern ville dock inte ligga i underläge någon längre stund. Bara fyra minuter senare kom den viktiga kvitteringen fram till 2-2. Österrikaren, Lukas Haudum, som varit het under säsongen med Pantern, sköt sitt sjätte mål för säsongen.

I den tredje perioden tog Södertälje ledningen på nytt. Den målfarlige norrmannen, Thomas Valkvae-Olsen, gjorde sitt 20:e för säsongen i powerplay.

Med bara tre minuter och 20 sekunder kvar lyckades Pantern göra en sen kvittering genom Martin Janohls. Då trodde de flesta på övertidsspel, men Södertälje ville annat. Veteranen, Nicklas Heinerö, fick en chans på straff, som han inte brände. Södertälje kunde därmed vinna med 3-4 och få med sig tre färska poäng.

Statistik: Pantern - Södertälje 3-4

HIGHLIGHTS