Hemma
Pantern
PAN
Borta
Södertälje
SSK

Matchguide: Debut i SSK för David Åslin

23 januari 2018 10:00

Tisdagen bjuder på två matcher i HockeyAllsvenskan och bland annat så blir det debut för David Åslin i Södertälje.


DAGENS TABLÅ

19.00 Vita Hästen - Almtuna, Himmelstalundshallen
19.00 Pantern - Södertälje, Malmö Isstadion
» Se matcherna på C More
» Hör matcherna på Radiosporten


VÄRT ATT VETA

Första matchen i nya klubben
Sebastian Höglund blev skadad i fredags och missar resten av säsongen, därför gjorde Södertälje igår klart med David Åslin som lånas in från Leksand under resterande del av våren.
28-åringen gör debut borta mot Pantern.
– Det är en skicklig spelare som har sin uppsida i offensiven men som tack vare att han är smart och har bra spelförståelse även blir nyttig i andra delar av spelet, säger tränaren Ulf Lundberg till klubbens hemsida.
SSK är seriens bästa bortalag och har fyra raka bortavinster - men har en rejäl utmaning i form av Pantern som ett av seriens bästa hemmalag och som tagit tretton av femton möjliga poäng på de fem senaste matcherna.
– Det är en tuff uppgift. Vi lyckades vända och vinna där senast. Det är ett lag som spelar nästan helt utan förväntningar på sig, men det är skickliga spelare och jag är inte förvånad att de ligger där de gör i tabellen, säger Lundberg.

Letar efter formen
Almtuna letar efter formen. Efter att ha tagit hela sju segrar på åtta matcher så har det bara blivit sju poäng (varav en trepoängare) på de sju senaste matcherna. Senast blev det strafförlust mot Södertälje.
Ikväll mot Vita Hästen så ställer Uppsalalaget upp med samma lag som senast och Arvid Ljung fortsätter i kassen.
Noterbart: backen Erik Flood är utlånad till Kristianstad under den här veckan.

Debut för nyförvärvet
I söndags gjorde Vita Hästen klart med forwarden Albin Ivarsson Hamberg som hämtas från HockeyEttan och Gripen, men som de senaste veckorna spelat på lån i AIK.
Han gör debut ikväll mot Almtuna.
Däremot får laget alltjämt klara sig utan målkungen Rickard Palmberg, och även August Gunnarsson, som missat åtta matcher, är ett stort frågetecken.
Vita Hästen bröt en sex matcher lång förlustsvit genom att övertidsvinna mot AIK senast, och nu hoppas man lyfta ytterligare under nye tränaren Leif Strömberg.
– Leif hörs mer och bidrar med mycket energi till båset. Vi har ändrat lite detaljer i box play bland annat. Men några stora förändringar är det inte, det är svårt att göra det i det här skedet av säsongen, säger backen Victor Lindman till folkbladet.se om klubbens tränarbyte.

Har lyft med tränaren
Pantern har varit bra hela säsongen - men sedan Joby Messier klev in som tränare så har man blivit ännu bättre. På fem matcher med den nya tränaren så har Malmölaget tagit tretton av femton möjliga poäng.
Blir det seger mot Södertälje ikväll går man upp som tvåa i tabellen (bara målskillnad från förstaplatsen), i alla fall temporärt eftersom Leksand inte spelar förrän under onsdagen.
– Vi siktar ju bara uppåt. Sen får man summera hur det ser ut i efterhand. Men vi går för vinst i varje match, säger lagkaptenen Kim Johansson till Panterns hemsida, och vet vad som gäller i hemmakampen mot Södertälje:
– Det gäller att spela disciplinerat. Sedan vet vi om att vi är ett bra lag. Kan vi bara minimera våra misstag, blir allt så mycket effektivare. Vi kommer bara trumma på som vanligt imorgon (läs: idag) och försöka hålla detta.


HETA LIRARE

Almtunas kedja med Victor Rollin-Carlsson, Oscar Milton och Viktor Hertzberg är het - på de tre senaste matcherna har de kombinerat in sju mål och totalt 18 (!) poäng.

Panterns Sebastian Strandberg har gjort poäng i fem raka matcher - och lagkamraten Martin Janolhs har mål i fyra av de sex senaste kamperna.


LÄS MER

» "Har fått ett bra intryck"
» Inför Vita Hästen HC
» Inför Södertälje hemma på Malmö Isstadion
» Nedsläpp: Ny bortamatch väntar SSK, med ny forward