Hemma
Tingsryd
TAIF
Borta
Södertälje
SSK

Matchguide: Filip Hållander spelar igen

2 februari 2018 10:00

Fredagen bjuder på fyra matcher i HockeyAllsvenskan och bland annat så blir det comeback för Timrås stortalang Filip Hållander.


DAGENS TABLÅ

19.00 Oskarshamn - Vita Hästen, Be-Ge Hockey Center
19.00 Tingsryd - Södertälje, Nelson Garden Arena
19.00 Leksand - Björklöven, Tegera Arena
19.00 Timrå - Pantern, NHK Arena
» Se matcherna på C More
» Hör matcherna på Radiosporten


C MORE STUDIOSÄNDNING

C More sänder Leksand mot Björklöven ikväll. Då bjuds det bland annat på det här:

» I uppsnacket blir det intervjuer med Alex Friesen, Leksand, och Axel Ottosson, Björklöven.
» I första pausen diskuteras det faktum att fjorton spelare lämnar HockeyAllsvenskan för landslagsspel - och hur det påverkar.
» Guldgallret har startat och C More-experten Harald Lückner lyfter fram heta juniorer i parallellmatchen mellan Oskarshamn och Vita Hästen.
» I pauserna är det fokus på kvällens fyra matcher.
» Spelarkorrarna Martin Karlsson, Leksand, och Mattias Granlund, Björklöven, bjuder på inside-material.


VÄRT ATT VETA

Stortalangen är tillbaka
Efter fyra missade matcher så är Filip Hållander tillbaka i spel för Timrå ikväll och då kan det bli en ren juniorkedja mot Pantern.
– Vi ska klura lite på vad vi ska göra men eventuellt plockar vi tillbaka Dahlén och "Jacke" (Jacob Olofsson) med Filip. Det är en kedja som fungerat tidigare. Vi har lite olika varianter, säger tränaren Fredrik Andersson till st.nu.
Talangen om planen för honom:
– Jättekul i så fall, vi får se helt enkelt. Han (Fredrik Andersson) har gjort om ganska mycket i femmorna under säsongen så man har nästan spelat med alla spelare. Om det stämmer att jag ska spela med dem så blir det roligt för vi har haft en bra kemi tidigare, säger Hållander.
Anton Wedin saknas alltjämt.

Frågetecken på forwardssidan
Oskarshamn har manfall på forwardssidan: Manuel Ågren är avstängd medan Victor Löfstedt och Joakim Hagelin, som inte spelade senast, alltjämt är frågetecken. Tre viktiga spelare som kan vara borta alltså.
IKO har två raka förluster i ryggen där man förlorat med totalt 8-1, men båda de nederlagen har kommit på bortaplan. Nu väntar hemmamatch mot Vita Hästen.
– Tävlingsinsatsen måste upp. Vi måste tävla för varje millimeter ute på isen, säger tränaren Björn Hellkvist till klubbens hemsida.

Nyförvärvet gör debut
Igår gjorde Vita Hästen klart med Henrik Nyberg som valde att avsluta sitt avtal med Södertälje efter att ha blivit utlånad till Huddinge i HockeyEttan. 23-åringen väntas debutera redan ikväll mot Oskarshamn.
– Så är planen just nu i alla fall, säger Nyberg till folkbladet.se.
Coachen Leif Strömberg är nöjd med tillskottet:
– Han kom upp på tapeten när hans rådgivare sa att han kanske kunde komma loss. Vi har ett lag som jobbar hårt och vill mycket men vi har haft lite skador och ville bredda och spetsa till det lite ytterligare på någon plats, säger han.
Vita Hästen har fyra raka hemmasegrar - men samtidigt fyra raka bortaförluster.

Viktig match
Matchen mot Södertälje är viktig för Tingsryd. SSK har just nu åttondeplatsen i tabellen, den sista biljetten till kvalet alltså, och elvan Tingsryd är fem poäng efter. Vinst och man minskar gapet uppåt, förlust och avståndet ökar.
Taif har bara en vinst på de fem senaste matcherna och brottas med en hel del frånvaro: Robin Olsson, Victor Laz och Hannes Johansson kan inte spela ikväll, och det är frågetecken för Daniel Öhrn.
– Södertälje slog Leksand senast och är ett helt annat lag efter tränarbytet. Vi kan slå vilket lag som helst i ligan, men då fordras det att vi når upp till vårt max, säger tränaren Magnus Sundquist till smp.se.

Revanschsuget Leksand
Leksand var missnöjt med insatsen mot Södertälje i onsdags där det blev en 0-3-förlust. Nu söker man revansch i hemmamötet mot Björklöven.
– Vi vill ju visa upp ett helt annat spel från vår sida naturligtvis. Det blir såklart så efter en sån insats som igår (onsdags), att målet med matchen är att visa att gårdagen (onsdagen) var en engångsföreteelse, säger centern Jon Knuts till Leksands hemsida inför kvällens utmaning.

Tredje raka?
Efter fyra raka nederlag så har Björklöven vänt på trenden och tagit två raka segrar där man bara släppt in ett enda mål.
– Vi har tagit två vinster men det är just det där att bara ta en match i taget. Om man lyckas med det så bränner man mindre energi om man fokuserar bara på en match åt gången istället för alla tre, säger tränaren Joakim Fagervall till klubbens hemsida.
Ikväll väntar bortamatch mot Leksand.
– Det blir en tuff match på alla sätt och vis, där det är två bra lag som möts. Vi känner oss sugna på att spela mot Leksand igen och det har varit både jämna och bra matcher tidigare mot Leksand, säger Fagervall.
Löven väntas ställa upp med samma lag som senast.

Idel uddamålsmatcher
Pantern ställs mot Timrå på bortaplan ikväll och det har varit jämnt mellan lagen under säsongen. Det har varit tre uddamålsmatcher där två avgjorts först efter övertid, där Pantern vunnit båda sina hemmamatcher och där Timrå vunnit sin hemmamatch.
– Vi har ju spelat tight mot dem hela säsongen. Så det är tighta matcher och de släpper in lite mål. Vi har väl också släppt in lite mål överlag genom serien. Det kommer bli en tight match. Tror inte det kommer rinna iväg åt något håll, utan det blir nog in i det sista som gäller, säger centern Dennis Svensson till Panterns hemsida.
Pantern har poäng i nio (!) raka bortamatcher, vara sju av dem är vinster.

Hattrickskytt mot gamla laget
Christopher Bengtsson stänkte in tre mål i 3-0-vinsten mot Leksand senast och Södetäljes forward verkar således vara i bra målform. Nu ställs han mot sitt gamla lag då Tingsryd väntar ikväll.
SSK väntas lansera samma lag som senast, där enbart långtidsskadade Alexander Sahlin och Sebastian Höglund saknas.
Noterbart är att SSK igår skrev nytt kontrakt med just Sahlin, samt släppte iväg utlånade forwarden Henrik Nyberg till konkurrenten Vita Hästen.


HETA LIRARE

Roope Talaja, Björklöven, har gjort tre mål på de två senaste matcherna.

Marcus Björk, Oskarshamn, har gjort fyra mål på de två senaste hemmamatcherna.

Tobias Forsberg, Leksand, har gjort tre mål på de två senaste hemmamatcherna.


LÄS MER

» Vita Hästen på besök
» Nedsläpp: Sörensen redo igen - efter fjärde nollan
» Jon Knuts vill ha revansch
» Joakim Fagervall inför Leksand
» IK Pantern på besök i NHK Arena
» Inför Timrå