Hemma
Södertälje
SSK
Borta
Troja-Ljungby
TRO

Södertälje segrade - efter mål i powerplay

13 februari 2018 21:24

Södertälje segrade hemma mot Troja/Ljungby med 4-3 och fick med sig tre viktiga poäng. Marcus Bohmans mål i powerplay blev avgörande.


Södertälje tog emot Troja-Ljungby hemma i Scaniarinken under tisdagskvällen. En het match mellan två lag som jagar poäng för att undvika de nedre tabellregionerna. Södertälje ligger på den sista och åttonde platsen till slutspelsserien och Troja-Ljungby skuggar tätt bakom.

I den första perioden var det hemmalaget som tog ledningen i matchen. Men målet skulle komma sent i perioden genom lagets norske målspruta. Thomas Valkvae-Olsen fixade ledningen med sitt 23:e mål för säsongen fram till 1-0 med 70 sekunder kvar att spela.

I den andra perioden kom gästerna fort in i matchen igen. Efter fem minuters spel så hittade David Rundqvist nätet bakom Henrik Lundberg, som kommit in på lån från Karlskrona till SSK. Kvitteringsmålet var centerns nionde för säsongen och Nikolai Meyer, spelade fram.

Precis som i den första perioden lyckades hemmalaget göra ett sent mål, strax innan pausvila. Victor Andersson klev fram och stänkte in sitt åttonde för säsongen, utan assist, fram till ledning 2-1.

Det tog bara 36 sekunder in i den sista perioden innan matchen var utjämnad. Sebastian Benker klev fram för sitt Troja-Ljungby och blåste liv i matchen igen inför avgörandet. Jonathan Johnsson och Jonatan Nielsen stod för passningspoängen.

Gästerna kunde inte glädjas över kvitteringsmålet någon längre stund. Bara ett par minuter senare tog Södertälje ledningen ännu en gång. Thom Flodkvist gjorde 3-2, i boxplay, när Victor Andersson satt utvisad. Ett par minuter seanre utökade sen Marcus Bohman på till 4-2 med ett mål i powerplay, assisterad av Victor Andersson och Nicklas Heinerö.

Slutresultatet blev till slut 4-3 till Södertälje efter att Tor Immo reducerade i slutminuterna.

Statistik: Södertälje - Troja-Ljungby 4-3

HIGHLIGHTS