Hemma
Timrå
TIK
Borta
Södertälje
SSK

NEDSLÄPP: SSK vill snuva serieledarna på poäng igen – ”Perfekt att slå ur underläge"

16 februari 2018 16:21

SSK åker till Timrå för att jaga nya poäng i jakten på play off. Men det är en tuff uppgift som väntar. – Det kommer gå undan. Då måste man dels flytta fötterna fort och man måste tänka fort, säger huvudtränare Ulf Lundberg.


SSK åker till Timrå för att försöka ta poäng från serieledarna och försvara sin åttondeplats i tabellen. Efter tisdagens segermatch i Scaniarinken mot Troja-Ljungby tog laget ledigt i går och tränade på fredagsförmiddagen innan bussresa mot Timrå väntade efter lunch.

– Vi käkar här och sedan åker vi upp till Timrå, sover över där och förbereder oss för tidig eftermiddagsmatch i morgon, säger Ulf Lundberg som var nöjd med träningen.

– Det såg bra ut. Det fanns ett ägandeskap i att vilja förbättra de små detaljerna i spelet. Det var bra tryck.

Efter att länge varit seriens bästa bortalag men sämsta hemmalag har SSK vunnit hemma men förlorat borta de sex senaste omgångarna. Laget har dock positiva minnen från sista man var uppe i Timrå och lyckades snuva serieledarna på tre poäng i deras hemmaborg. Ulf Lundberg vill dock poängtera att Timrå är favoriter.

– Det är ju perfekt läge för oss att slå ur underläge mot serieledarna. Det ska bli riktigt kul.

Vad blir viktigast för att kunna ta poäng där uppe igen?

– Ja, vi tittade såklart på deras match däruppe i går och känner till spelet. Det kommer gå undan. Då måste man dels flytta fötterna fort och man måste tänka fort.

Kolla in SSK-TV:s intervju med Ulf Lundberg här!

Utöver långtidsskadade Alexander Sahlin och Sebastian Höglund är inte heller backen Stefan Johansson disponibel till matchen då han dras med en underkroppsskada.

I stället kommer båda J20-backarna Daniel Ohlsson och Lucas Byhlin att åka med till Timrå. Dessutom kommer Albin Sethsson även denna match ställas åt sidan för centern Sebastian Frantz som fick seniordebutera i tisdags i segermatchen mot Troja.

– Det var skitkul faktiskt. Roligt att få vara med de stora grabbarna. Jag fick ta några byten i fjärdekedjan med Måns och Thom och det var mest arbete. Men som sagt, det var skitkul, säger Frantz själv till SSK-TV om debuten.

Kolla in J20-talangens intervju med SSK-TV här!

NEDSLÄPP:

VAD: Timrå IK-SSK, omgång 46 av Hockeyallsvenskan 2017/2018

VAR: NHK Arena, Timrå

NÄR: Lördag 17/2, 15.15

LÄGET I LAGET: Stefan Johansson dras med en underkroppsskada, tränade inte på fredagen och kommer inte komma till spel i helgen. I stället kommer båda J20-backarna Daniel Ohlsson och Lucas Byhlin att åka med till Timrå. Även J20:s center Sebastian Frantz som gjorde seniordebut i tisdagens match mot Timrå får chansen igen och följer med laget till Medelpad.

HÅLL KOLL PÅ: SSK:s nya målvaktspar. I George Sörensen och Henrik Lundberg har laget två toppmålvakter på allsvensk nivå. Sörensen har gjort en kanonsäsong och får nu avlastning av en riktigt bra målvakt med SHL-rutin i Lundberg. Blir intressant att se vem som får stå i Timrå.