Hemma
Södertälje
SSK
Borta
Vita Hästen
VIT

NEDSLÄPP: Jakten på slutspel fortsätter - "Härligt att få spela inför vår hemmapublik"

26 februari 2018 12:43

Fyra matcher återstår och tre av dessa är på hemmaplan. Först ut väntar Vita Hästen hemma i Scaniarinken i morgon kväll. Ännu en viktig match i jakten på play off. – Nu är det nya tag och vi ser fram emot matchen, säger Ulf Lundberg.


Välkomna på Sportlovsdagen i Scaniarinken - gratisbiljetter till SSK-Vita Hästen till alla barn som deltar!

Gratis på hemmastå resten av serien - boka fribiljett här!

Hockeymanifestationen 2018 - SSK-Almtuna söndag 4 mars 16.00. Säkra bra plats genom att förboka din gratisbiljett online här!

SSK tog tre viktiga poäng när man besegrade Modo hemma förra måndagen. På fredagen gick det sämre och laget föll med hela 6-0 mot Oskarshamn på bortaplan.

– Det som händer det är att vi investerar i matchen i ungefär 39 minuter. Det är ganska jämnt och vi har en del chanser. Sedan får de 1-0 lite olyckligt och det är ett psykologiskt viktigt mål. Sedan får de 2-0 i powerplay och därefter går det utför. Det får inte ske, men det sker ibland. Nu är det nya tag och vi ser fram emot matchen mot Vita Hästen, säger Ulf Lundberg.

Vad har ni pratat om inför den matchen? – Det är ju att komma ihop igen och titta på vad vi gjorde bra de här två perioderna mot Oskarshamn. Vi har jobbat med målskyttet, vi har jopbbat med powerplay och penalty killing. Det gäller att vara aktiv men samtidigt kylig och allt eftersom investera i matchen, säger Ulf Lundberg.

SSK ligger alltjämt på en åttonde plats i tabellen och har alla chanser att klara sig vidare till slutspelsserien. Vita Hästen ligger nia en poäng efter SSK och det är alltså återigen en viktig streckmatch i Scaniarinken. Där har dock SSK varit starka på sistone då man har fyra raka segrar hemma.

– Det blir härligt att få spela inför vår hemmapublik igen. Det betyder jättemycket med stödet och vi ska se till att vara på tå från start här i morgon, säger Ulf Lundberg.

Laget inför i morgon är ännu inte officiellt men förutom Alexander Sahlin, Sebastian Höglund och Jonas Liwing är alla tillgängliga och med på måndagens träning fanns de fyra J20 spelarna Daniel Ohlsson, Lucas Byhlin, Sebastian Frantz och Jesper Lindén

Kolla in SSK-TV:s intervju med Ulf Lundberg här!

NEDSLÄPP:

VAD: SSK-Vita Hästen, omgång 49 av Hockeyallsvenskan 2017/2018

VAR: Scaniarinken, Södertälje

NÄR: Tisdag 27/2, 19.00

LÄGET I LAGET: Förutom Alexander Sahlin och Sebastian Höglund som är långtidsskadade är truppen skadefri. På måndagens träning deltog J20-spelarna Daniel Ohlsson, Lucas Byhlin, Sebastian Frantz samt Jesper Lindén. Det är dock ännu oklart vilka av dessa som finns med i morgondagens lag.

HÅLL KOLL PÅ: Jacob Spångberg. En spelskicklig och offensiv back som är bra på att transportera upp pucken i anfallszon och gärna deltar i anfallen.

Välkomna på Sportlovsdagen i Scaniarinken - gratisbiljetter till SSK-Vita Hästen till alla barn som deltar!

Gratis på hemmastå resten av serien - boka fribiljett här!

Hockeymanifestationen 2018 - SSK-Almtuna söndag 4 mars 16.00. Säkra bra plats genom att förboka din gratisbiljett online här!