Hemma
Södertälje
SSK
Borta
Pantern
PAN

NEDSLÄPP: Dags för avgörande – ”Vi ska kämpa för SSK och visa hjärta”

6 mars 2018 14:24

Sista omgången och SSK tar emot IK Pantern hemma i Scaniarinken. Och trots att man nu även måste förlita sig på andra resultat är SSK fast beslutna om att göra sitt i Templet. – Vi ska visa hur bra vi kan spela här i Scaniarinken, säger George Sörensen.


En härlig inramning på läktaren och lyckade kringaktiviteter i arenan. Söndagens hockeymanifestation blev en succé – förutom på isen där det blev en sur förlust mot Almtuna.

– Det var alldeles för mycket utvisningar och matchen blev sönderryckt. Totalt sett tycker vi inte att vi kommer upp i den nivå som vi kan. Vi vet att vi har väldigt hög högstanivå, det har vi visat ett antal gånger under säsongen, säger Ulf Lundberg om söndagens match.

Tre lag står nu på 72 poäng och slåss i den sista omgången om den sista slutspelsplatsen. Nu är laget tvingat att vinna över Pantern samtidigt som Modo måste tappa poäng i Tingsryd och att Vita Hästen inte får ta in tre måls målskillnad.

Det var dock ett rejält revanschsuget lag som tränade i Scaniarinken på tisdagsförmiddagen.

– Jag tycker det kändes jättebra. Det är lite sammanbitet inför det som komma skall. Men det är också den där känslan av att det är säsongens roligaste match. Det ska bli kul, sade Ulf Lundberg till SSK-TV efter träningen.

SSK-TV: Det blir viktigast för att vinna över IK Pantern på onsdagen.

En som hade en tung kväll i söndags var målvakten George Sörensen som fick släppa hela åtta puckar förbi sig nära laget rasade ihop och tappade försvarsspelet helt på slutet.

– Vi måste kämpa för SSK, visa hjärta och visa att vi har viljan att vinna och ta oss till playoff, säger en rejält revanschsugen Sörensen som menar att laget långt ifrån gett upp hoppet om play off trots att man inte har allt i egna händer längre.

– Vi ska visa hur bra vi kan spela här i Scaniarinken. Jag ska inte jinxa någonting men jag hoppas det går vår väg. Hockeyguden måste vara med oss någon gång. Jag är 100 procent säker på att alla i laget är redo i morgon och ska ge 100 procent för SSK och för att vi ska ta oss till playoff, säger Sörensen.

Kolla in SSK-TV:s intervju med George Sörensen här: ”All cred till fansen och supporterklubben för TIFOT. Pinsamt att vi inte kan bjuda tillbaka.”

NEDSLÄPP: VAD: SSK-IK Pantern, omgång 52 av Hockeyallsvenskan 2017/2018

VAR: Scaniarinken, Södertälje

NÄR: Onsdag 7/3, 19.00

LÄGET I LAGET: Fredric Weigel är avstängd och spelar inte mot IK Pantern. I övrigt ser truppen ut att vara densamma som den var i söndagens match.

HÅLL KOLL PÅ: Marcus Bohman. Kanske lagets största SSK-hjärta som alltid ger 110 procent. Har dessutom gjort sju mål framåt under säsongen och spelat mycket powerplay på sistone.