Hemma
Södertälje
SSK
Borta
AIK
AIK

Skön derbyseger över AIK i Templet - slutspelsserien lever för SSK: "Nu är vi med"

12 mars 2018 20:41

Det blev en dramatisk och händelserik match i Scaniarinken på måndagskvällen. Och med en fanatisk hemmapublik i ryggen lyckades SSK vinna med 5-3 och är med i racet om SHL-kvalet.


I SSK var Victor Andersson avstängd efter matchstraffet i Oskarshamn och i stället var Albin Sethsson tillbaka i truppen. Även Fredric Weigel, som varit avstängd två matcher, var tillbaka och fick gå in i kedjan med Thomas Valkvae Olsen och Christopher Bengtsson.

Det var härlig stämning och högt tryck i Scaniarinken, vilket smittade av sig på isen och det var hög intensitet och bra fart i matchen från start.

SSK och AIK fick varsitt numerärt överläge i inledningen men inget av lagen kunde utnyttja fördelen.

Det var SSK som började piggast och hade det mesta av spelet inledningsvios men efter 10.03 kunde AIK sticka upp och göra 1-0 genom Clay Wilson. SSK repade sig dock snabbt och Marcus Bohman kunde kvittera bara 26 sekunder senare.

– Jag ser att några av deras gubbar åker och byter så jag hänger med upp i anfallet. Så ser jag att Fredric Weigel har pucken och då brukar man få den. Det fick jag och då vara det bara att nypa dit den, säger målskytten,

Bara minuten senare skulle dock AIK ta ledningen igen. En slumppuck från hörnet letade sig in bakom Sörensen via en SSK-back och AIK ledde med 2-1. – Det får ett riktigt skitmål där, men det är skönt att vi lyckas komma tillbaka, säger Marcus Bohman.

Dubbla fullträffar av Lucas Carlsson

Andra perioden fortsatte med intensivt spel och bra tryck från läktaren. AIK fick chansen i powerplay när Nicklas Grossmann åkte ut för tripping men SSK-publiken och boxplay-formationen lyckades tillsammans stänga ner AIK.

SSK fortsatte kämpa tappert efter 14.20 skulle också kvitteringen komma. Lucas Carlsson fick pucken på anfallsblå och höll i, höll i och tryckte upp 2-2 i nättaket bakom Linus Lundin.

Tredje perioden inleddes lite avvaktande och inget lag ville göra något misstag. Efter sju minuters spel fick dock SSK chansen i powerplay. Och där fick Lucas Carlsson skottläge igen – och den här gången drog han till direkt. Pucken satt i bortre krysset och Scaniarinken exploderade.

SSK spelade disciplinerat defensivt därefter men med fyra minuter kvar kunde AIK kvittera i powerplay genom Anton Holm.

TVO avgjorde i powerplay

Men SSK skulle även de få ytterligare en chans i powerplay och när en sekund återstod av det överläget gjorde Thomas Valkvae Olsen 4-3 genom att trycka in en retur.

– Det är svängigt och händer saker hela tiden. Men det är skönt att vi kan komma tillbaka och att vi har målskyttar som kan kliva fram när vi behöver dem, säger Marcus Bohman.

Christopher Bengtsson fastställde sedan slutresultatet till 5-3 inför ett kokande Scaniarinken. En atomsfär som bar fram laget till seger.

– Det är som det ska vara. Det är maxpuls hela jävla matchen. Det släppte egentligen aldrig. Full fart från start till slut, säger Marcus Bohman.

SSK är nu med i jakten på SHL-kvalet på riktigt och i nästa omgång väntar Almtuna i Uppsala. – Det gäller bara att ta hand om kropparna och förbereda oss för en ny måstematch, säger Bohman som hoppas på stort stöd i Uppsala dit Supporterklubben anordnar tre sponsrade gratisbussar för SSK-fansen. – Det lär nog fyllas på med bokningar under kvällen nu när vi vann. Vi är glada för allt stöd vi kan få, säger Marcus Bohman.

SSK-TV: Bohman om atmosfären i Templet och speltiden 27 minuter i kvällens match.

MATCHFAKTA:

SSK-AIK: 5-3 (1-2, 1-0, 3-1)

Målskyttar: 0-1 Clay Wilson (From), 1-1 Marcus Bohman (Weigel, Bengtsson), 1-2 Mathias From (Castonguay), 2-2 Lucas Carlsson (Blomstrand, Grossmann), 3-2 Lucas Carlsson (Johansson, Gråhns), 3-3 Anton Holm (Castonguay, Sandberg), 4-3 Thomas Valkvae Olsen (Blomstrand), 5-3 Christopher Bengtsson (Valkvae Olsen)

Skottstatistik: 29-14

Utvisningsminuter: 6-8

Publiksiffra: 3 422

50/50-vinnare: 65 110 vinstsumma: 7 260 kr