Hemma
MODO
MODO
Borta
Södertälje
SSK

SSK fick revansch i Ångermanland – kämpade ner Modo med klara 4-1: "Vi har knutit näven som lag"

27 februari 2019 17:56

SSK var ute efter revansch från förlusten i Scaniarinken förra helgen. Efter att man visat upp bra målvaktsspel, bra powerplay och en kampfylld slutspelshockey fick man också detta i Ö-vik på onsdagskvällen. Efter bland annat två nya mål av Sebastian Dyk vann SSK med klara 4-1. Nu väntar hemmamatch mot Oskarshamn på fredag!


Välkomna på nästa hemmamatch SSK-IK Oskarshamn nu på fredag 1/3 kl 19.00 - boka biljett online här!

SPORTLOVSHOCKEY! Gratis inträde för barn upp till 16 år i samband med SSK-IK Oskarshamn på fredag!

SSK kom till spel med samma lag som senast mot AIK på Hovet, förutom att unge J20-backen Isac Heens var med i stället för Stefan Johansson som var sjuk.

Liksom senast lagen möttes i Scaniarinken var Modoiterna genast på Meyer. Daniel Sylwander gjorde det dessutom tre gånger om i samma byte och åkte till sist ut för en interference.

SSK fick fock inte till några riktiga farligheter i det numerära överläget och när Sylwander kom in från utvisningsbåset fick han dessutom ett friläge. Alexander Sahlin stod dock för en fin dubbelräddning.

Modo var laget som hade mest puck i övrigt i första halvan av perioden medan SSK spelade stabilt hemåt och låg på rätt sida samtidigt som Alexander Sahlin stod för flera fina räddningar. Med fem minuter kvar av perioden åkte Marcus Oskarsson ut för en slashing på Lucas Wernblom. I samband med den avblåsningen blev det även gruff där Gråhns stod upp för laget och situationen slutade med att både Gråhns och Wernblom visades ut.

Men mitt i all tuppfäktning dök han upp. Sebastian Dyk fick pucken i slottet serverad av Liljewall och slog till direkt. 1-0 till SSK.

Klapp-klapp-spel bakom 2-0

Gruffandet, känslorna och det slutspelskaraktäristiska spelet fortsatte perioden ut och även in i början på den andra perioden. Modo fortsatte ha mest puck – men Alexander Sahlin fortsatte briljera i SSK-kassen när skottlägena dök upp för hemmalaget.

I mitten av perioden fick SSK chansen i powerplay när Axel Andersson revs ner på offensiv blå. Då slog SSK till med ett riktigt klapp-klapp-spel där pucken gick som på ett snöre och slutligen fick Sebastian Dyk öppen kasse och kunde slå in 2-0.

Men Modo replikerade direkt genom Joakim Hagelin som fick läge och sprätte in reduceringen till 1-2 lågt i bortre hörnet. Och inte nog med det. Sekunderna senare åkte Christopher Liljewall ut två minuter för knätackling.

Men i stället för kvitteringen så drygade i stället SSK ut ledningen. Måns Lindbäck snodde pucken från en Modo-back på blå, skrinnade sig fri och tryckte distinkt upp 3-1 till SSK i närmsta krysset.

SSK var därefter nära att även göra 4-1 flera gånger om. Mikael Ahlén hade ett bra läge men lyfte pucken utanför och i slutminuten spelade dessutom Jacob Spångberg fram Nicolai Meyer till ett friläge. Meyer siktade mellan benen men Lundin höll tätt och ställningen var 3-1 till gästerna inför tredje akten.

Carlsson drygade ut i powerplay

Sista akten inleddes som övriga matchen. Gruff efter avblåsing och sedan dubbelutvisning och spel fyra mot fyra. När dessa var slut blev det i stället spel fem mot fyra för SSK när David Åslin drogs omkull på blålinjen.

Då tog Lucas Carlsson chansen i första powerplay-uppställning. Serverad av Liljewall kunde han enkelt skjuta 4-1 med en snärtig handledare från slottet med dryga fem minuter spelade av tredje perioden.

SSK kontrollerade därefter sin ledning på ett tryggt sätt en lång period men med 4.23 kvar åkte Stefan Gråhns på ett matchstraff och Modo fick spela numerärt överläge resten av matchen. Men SSK kämpade tappert och höll tillsammans med storspelande Alexander Sahlin tätt.

– Jag gläds med laget och det är något vi ska bygga vidare på. Vi har sagt att det är slutspelshockey varje match. Vinna eller försvinna. Vi har knutit näven som lag och sagt att vi ska knipa den där slutspelsplatsen och vi ska göra vad som krävs, sade tvåmålsskytten Sebastian Dyk till Cmore efter matchen.

SSK har nu vunnit tre av de fem senaste matcherna och nu väntar två raka hemmamatcher i Scaniarinken, först och främst IK Oskarshamn nu på fredag. Tillsammans sluter vi upp och tar oss till slutspel!

Välkomna på nästa hemmamatch SSK-IK Oskarshamn nu på fredag 1/3 kl 19.00 - boka biljett online här!

Välkomna på after work innan SSK - IK Oskarshamn i Scaniarinken – det händer i arenan på fredag!

MATCHFAKTA: Modo-SSK

Slutresultat: 1-4 (0-1, 1-2, 0-1)

Målskyttar: 0-1 Sebastian Dyk (Liljewall, Meyer), 0-2 Sebastian Dyk (Carlsson, Liljewall), 1-2 Joakim Hagelin (Enström), 1-3 Måns Lindbäck

Skottstatistik: 39-24

Utvisningsminuter: 20-41

Publiksiffra: 2628