Gameday! Björklöven vs SSK
Publicerad: 2024-01-26
Det är superfredag och vi har nedsläpp 20:30 uppe i Umeå.

BJÖRKLÖVEN vs SÖDERTÄLJE: NEDSLÄPP 20:30 WINPOS ARENA

Efter två tuffa förluster kammade vi i onsdags hem full pott när vi gästades i Scaniarinken av Almtuna. Ikväll ställs vi borta mot Björklöven.  Huvudtränare Magnus Bogren ser framemot uppgiften och det är dags för en SSK-seger efter att Umeå-laget vunnit båda tidigare möten den här säsongen.

-          Jag tycker på något sätt vi startar matchen mot Almtuna bra men sen i andra bjuder vi in dem alldeles för mycket. Det blir lite bättre efter timeouten och sen när vi går in i omklädningsrummet mellan andra och tredje bestämmer vi oss för att ta tillbaka kontrollen över matchen och vi kommer ut som ett nytt lag. Vi var tunga och jobbiga att möta och maler ner Almtuna precis så som vi pratat om. Jag tycker att vi gör det bra. Det är ett tufft lag att möta så jag är oerhört nöjd att vi fick med oss alla poängen, det var viktigt.  

Ikväll väntar sen match uppe i Umeå mot Björklöven. Ett Björklöven som flåsar oss i nacken och som haft det tufft på hemmaplan senaste tiden. Men andra ord gäller det för oss att vara med från start.

-          Vi måste fokusera på vad vi ska göra, de har blandat och gett lite på hemmaplan senaste tiden och av det man såg i tv-sändningen efter deras senaste match var det en tränare som var långt ifrån nöjd. Vi måste vara beredda på allt ikväll. Jag vill se att vi kommer ut rejält och spelar färdigt situationer och tar smarta beslut ute på isen.

Det är ett intensivt spelschema vi är mitt uppe i, vad ligger fokus på just nu?

-          Vi har jobbat hårt med att få upp kvaliteten på träningarna och det tycker jag också att vi lyckats med. Det är mer tävling och det är mer fokuserat. Vi har fått en positiv respons och det känns som att alla förstår vilken tuff uppgift vi har framför oss och vad som kommer krävas. Det är kul att se gruppen ta steg mot att försöka bli lite bättre varje dag. Det är mycket matcher och det är så man vill ha det. Det gäller för oss nu att hålla en bra balans mellan träning och återhämtning för att kunna presentera så bra som möjligt.

Alla spelare som var med mot Almtuna finns tillgängliga, hur tänker ni kring kvällens lag?

-          Jag tycker att matchen mot Almtuna var ett steg framåt och att kedjorna börjar hitta rätt tillsammans med varandra. Alla linorna gjorde jobbet och det som förväntas av dem.  Jag tycker också att Olle kommer in och gör det stabilt. Det är ingen lätt match att stå men han visade ett lugn och en trygghet där ute.

HELGENS MATCHER

Det ska spelas hockey i Scaniarinken i helgen. Imorgon lördag spelar damerna hemma mot Troja, nedsläpp 16:00. VIP-baren håller öppet från 15:30. 

På söndag laddar vi sedan för en riktig hockeyfest i Scaniarinken. 12:00 spelar damerna åter mot Troja och 18:00 ställs herrarna mot Mora. Du säkrar din plats här.