En svart dag för hockeyn
Publicerad: 2023-11-24
Matchen avbröts efter ett enigt matchmöte. Vi var ikväll tvungna att spela klart matchen mot Djurgården enligt gällande tävlingsbestämmelser. Vi lider med våra fans, sponsorer, ideella samt spelare och ledare. Vi anser att ansvaret ligger helt hos Djurgårdens supportrar.

Klubbdirektör Robert Andersson om kvällens händelser. 

- Jag skiter fullständigt i vad tävlingsbestämmelserna säger. Man måste kunna applicera ett konsekvenstänk i en sådan här situation där man inser att Södertäljes supportrar, sponsorer, personal och ideella står som enda förlorare i det här. Vi beklagar detta något oerhört! Vi kan ännu inte överblicka de ekonomiska konsekvenserna från skadegörelsen och efterspelet av den här kvällen.  De stora publikidrotterna har en gigantisk utmaning om vi inte kan fatta beslut som tar stöd i någon form av sunt förnuft och konsekvenstänk för att komma till rätta med den problematik som finns. Vi klandrar inte på något sätt det säkerhetsarbete som gjorts inför och under kvällens match utan de har stått för ett oerhört gediget arbete.

- Vi kommer utreda alla möjligheter för att försöka få sportslig rättvisa i det här. Det enda rimliga beslutet hade varit att man avbröt och att vi tilldelades seger med 5–0 och tre poäng.

HUVUDPARTNERS
CSR-PARTNERS