Välkommen till Sportklubben, Claes Endre!
Publicerad: 2023-07-25
Med knappt två veckor kvar till ispremiär kan sportchef Georgsson idag presentera ännu en nyckelspelare inför kommande säsong. Målvakten Claes Endre kommer i vinter kampera ihop med Tomas Scholl, vi hälsar honom varmt välkommen till den finaste av klubbar.

Nyförvärv - Claes Endre

Vi är glada att vi i och med dagens presentation av nyförvärv också spikar målvaktsduon inför kommande säsong. Vi hälsar målvakten Claes Endre varmt välkommen till Södertälje. Endre har under året bland annat huserat hos ett flertal hockeyallsvenska konkurrenter och målvaktstränare Calle Brattenberger ser framemot att få in Endre i truppen. 

Vi har nu landat ett väldigt intressant målvaktspar inför kommande säsong, det känns speciellt bra att båda två har relativt lika spelstilar och vi hoppas att det kan medföra ett ytterligare lugn i försvarsspelet. Endre spelar mycket på sin snabbhet, jobbar bra med fötterna och har en stor spelförståelse. Vi har haft några inledande samtal där vi redan börjat bolla och diskutera detaljer vi kan skruva på i hans spel för att hitta ett ännu större lugn i sin gameplan. Likt Tomas jobbar Claes stenhårt varje dag på och utanför isen och han har en hög nivå där han också funnits på radarn för SHL-klubbar. Det ska bli otroligt intressant med Claes som sparringpartner till Tomas. Han kommer dessutom komma in med en stor revanschlust från fjolåret i AIK som hade en tung säsong, det tror vi kommer ge honom en extra boost i sin utveckling.  

Calle Brattenberger, målvaktstränare. 

Kontraktet är skrivet över 1 säsong och Endre kommer spela i tröja # 53. 

ISPREMIÄR 7 augusti

Se till att vara på plats i Scaniarinken när vi presenterar våra lag den 7 augusti. Scaniarinken öppnar 17:00 och 18:00 startar presentation på is, hoppas vi ses där. 

BOKA SÄSONGSKORT 

Med över 1100 sålda säsongskort är det hög tid att säkra din plats om du inte redan gjort det, klicka här för att läsa mer om vilket kort som passar dig bäst.

HUVUDPARTNERS
CSR-PARTNERS