Inför kvällens bortamatch mot Björklöven
Publicerad: 2023-11-03
Igår rullade bussen till Umeå och ikväll ställs vi mot Björklöven, 19:00 släpps pucken.

Björklöven  - Södertälje, nedsläpp 19:00

Björklöven borta är kvällen utmaning för huvudtränare Magnus Borgen och co. Förlust senast hemma mot serieledande Brynäs och ikväll är det serietvåan som vi ska ta oss an. Om matchen i onsdags säger Bogren så här.

- Som jag sa till kilarna igår tycker jag att vi gör en bra match mot Brynäs. Jag tycker att vi är bättre än dem i första och det känns inte alls rättvist att de kan gå till pausvila med ledning. Sen är Brynäs ett jättebra lag och i onsdags spelar de smart och hittar sätt att stänga ner oss i tredje. Det känns surt att vi inte lyckades vända och komma tillbaka när vi spelar stabilt med det är bara fortsätta jobba hårt. Över det stora hela en bra insats där vi visar att vi kan mäta oss mot bra motstånd, det tar vi med oss. Sen behöver vi jobba på defensiven för att ge oss själva chansen att vinna.

Både Ludvig Hedström och Stelio Mattheos debuterade i SSK-tröjan i onsdags, vad säger du om deras första framträdanden?

- Jag tycker att Ludde gör det bra, han spelar stabilt och enkelt som vi förväntade oss. Han är stabil defensivt och det känns jättebra att ha fått in honom. Stelio tycker jag visar prov på att det finns skicklighet. Han är dessutom stark och inte rädd för att spela tufft och rejält. Bra första match av båda.

Match ikväll uppe i Umeå, mot ett Björklöven som också åkte på en förlust senaste matchen. Vad är förväntningarna på matchen och hur är läget i laget?

- Det är alltid tufft att komma upp hit till Umeå, men det ska bli jäkligt kul. Björklöven är ett offensivt skickligt lag så det gäller för oss att vi är noggranna och minimerar misstagen för att ge oss chansen att vinna. Det kommer krävas en riktigt bra prestation men jag ser att vi har goda chanser att vinna. Alla är tillgängliga inför kvällen vilket känns jättebra. Bra stämning på resan upp och härligt fokus med bra energi nu på morgonvärmningen. Nu ska vi få killarna att slappna av och sen bara ut och köra ikväll.

Nästa hemmamatch

Nästa hemmamatch spelas på söndag i Scaniarinken. Var på plats när vi tar emot Östersund.