Säsongskorten är släppta – och gemensam satsning med Supporterklubben ska skapa en bättre läktarkultur: "Nu gör vi den här säsongen till något fantastiskt"

9 maj 2019 09:25

Äntligen är säsongskorten släppta! I samband med detta presenterar vi tillsammans med Supporterklubben också #klack2020, ett åtgärdspaket för att skapa en bättre läktar- och klackkultur i Scaniarinken. Läs mer och boka här!


Säsongskort 2019/2020

En ny säsong väntar och i höst ska Templet gunga. En ny spännande trupp med många unga spelare mixat med välkända profiler som Alexander Sahlin, Nicklas Grossmann, Christopher Liljewall och inte minst återvändande Christopher Bengtsson håller på att växa fram.

Nu släpper vi säsongskorten – och lanserar samtidigt projektet #klacken2020 tillsammans med Supporterklubben. I höst ska vi nämligen se till att Scaniarinken gungar som aldrig förr. Boka din stol nu och var med och skapa nya hockeyfester i Templet!

Liksom tidigare år kan du välja att köpa endast grundseriekort eller all inclusive där bl a träningsmatcher, försäsongsturnering där i år AIK, Leksand och Brynäs kommer delta, bortamatcher och ev slutspel ingår. Dessutom kommer vi inför kommande säsong erbjuda 500 kr rakt av i rabatt på all inclusive-korten i klacksektionerna för Supporterklubbens medlemmar.

Läs mer och boka ditt säsongskort här!

SSK-TV: Säsongskorten är släppta – följ Salles uppmaning och boka nu: "Nu gör vi den här säsongen till något fantastiskt"

Projekt: #Klacken2020

– tillsammans för en levande Supporterkultur i Scaniarinken

Bakgrund

Södertälje Sportklubb och Supportklubben har de senaste åren arbetat fram ett närmare samarbete på många plan än tidigare. Samtidigt upplever båda parter att den levande klackkulturen och stämningen i arenan svalnat av under en längre tid. Vi har fortfarande riktigt god stämning i Scaniarinken under vissa matcher under en säsong, men generellt har stämningen mattats av sett över tid med färre besökare på ståplats, färre personer som deltar aktivt till stämningen på sittsektionerna intill och framförallt färre yngre besökare som bidrar aktivt till stämningen och håller klackkulturen levande.

Nu vill vi bryta denna trend. Tillsammans har därför SSK och Supporterklubben utarbetat ett åtgärdspaket och dragit igång projektet #klack2020. Åtgärdspaketet lanseras inför säsong men tanken är att projektet ska leva vidare under hela serien och byggas på med fler aktiviteter under säsongens gång.

Mål

Att vid slutet av säsongen 2019/2020 ha lyft den levande klackkulturen i Scaniarinken väsentligt, fått in fler, framförallt yngre personer, i Supporterleden som frekvent besöker Scaniarinken och bidrar aktivt till att förbättra stämningen och atmosfären i arenan. Scaniarinken ska vara en hockeyarena som bjuder på hockeyfest varje gång SSK spelar!

Åtgärdspaket:

För att nå målet lanserar Södertälje Sportklubb och Supporterklubben följande åtgärdspaket:

• Hemmastå benämns som klack

• Övre delen av klacksektion stängs med vepa

• Gratis i klacken för alla under 19 år

• Rabatterade klackbiljetter 19-24 år

• Gratis klackbiljett för medlemmar i Supporterklubben en gång i månaden

• Aktiv sittplats samlas till K-vänster där biljettpriset sänks

• Tydligt regelverk för klack och aktiv sittplats

• Rabatterade säsongskort och andra förmåner i arenan för Supporterklubbens medlemmar

Se mer om åtgärdspaketet och klacksatsningen i dagens Studio SSK här!

Regler aktiv sittplats – K vänster

Sektion K vänster är från och med säsongen 2019/2020 aktiv sittplats vilket innebär att den är vikt för de som aktivt hejar fram hemmalaget och bidrar till ökad stämning i arenan. Det är en klacksektion för sittande hemmasupportrar där det är fritt fram att stå upp, klappa och sjunga. Du som inte vill medverka till detta och kan uppleva det som störande bör välja en annan sektion. Likaså hänvisar vi bortasupportrar till andra sektioner, förslagsvis bortastå eller sektion G höger.

Förmåner

Supporterklubbens medlemmar kommer utöver andra förmåner i arenan även ha 500 kr i rabatt rakt av på säsongskort all inclusive för klack och aktiv sittplats.

         **Vuxen**        **ungdom tom 18 år**

Klack 1500 kr 250 kr Aktiv sitt 3300 kr 1800 kr

Tillsammans för en levande Supporterkultur i Scaniarinken!

Läs mer och boka säsongskort här!